Annonce
Billund

Grindsted Deponi bliver mere miljøvenlig

Et nyt biocover skal gøre den gas, der kommer fra Grindsted Deponi, mere miljøvenlig. Arkivfoto: Joan Karlsen
Staten betaler 4,8 millioner kroner for at gøre Grindsted Deponi mere miljøvenlig

Grindsted: Grindsted Deponi kan inden længe se frem til at blive en smule mere klimavenlig, end det er tilfældet i dag.

Et statsligt projekt til 4,8 millioner kroner vil gøre, at den miljøskadelige metangas, som i dag siver ud fra deponiet, vil blive konverteret til kuldioxid, som er en langt mindre skadelig gas. Det vil ske ved at etablere et såkaldt biocover, som omdanner den skadelige gas til en knap så skadelig kollega.

Et sådant biocover bliver lavet ved at det øverste muldlag i første omgang bliver fjernet fra deponiet. Derefter bliver der lagt et fordelingslag bestående af knust beton, mursten eller lignende. Oven på dette lag bliver der placeret et lag bestående af kompost. Denne blanding er altså i stand til at omdanne den skadelige gas til en mere uskadelig af slagsen.

Annonce

Finansieret af staten

Byrådet havde ikke overraskende ingen problemer med at nikke ja til projektet. Da Billund Kommune ikke selv behøver at hive tegnedrengen op af lommen, er der altså tale om et gratis projekt, der kan forbedre miljøet.

- Projektet er finansieret af en pulje, som administreres af Miljøstyrelsen, og styrelsen har givet tilsagn om anlæg til deponiet i Grindsted. Alt i alt er det et godt klimaprojekt, som er betalt af staten, lød det fra Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune, i forbindelse med byrådets godkendelse af projektet.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Alle plejecentre får måske fast læge

Annonce