Annonce
Billund

Grindsted-forureningen: Resultatet af kloakundersøgelse ventes til juni 2019

Undersøgelsen af kloakker starter i det nye år. Foto: Martin Ravn

Yderligere undersøgelse af kloakker ved det gamle rensningsanlæg i Grindsted indledes straks i det nye år.

Grindsted: Det bliver formentlig til juni 2019, at der ligger resultater fra undersøgelsen af kloakkerne under Grindsted.

Det oplyser Billund Kommune, som sammen med Billund Vand & Energi sætter gang i undersøgelsen i det nye år.

- Vi går ud sammen med Billund Vand & Energi og laver en grundig undersøgelse af forureningsniveauet i kloaknettet i de områder, hvor regionen oplyser, at der er gjort fund af stoffer fra Grindsted-forureningen siger Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune i pressemeddelelsen.

Det drejer sig om området ved det gamle rensningsanlæg på Svinget, hvor seks af ti kloakker, der blev undersøgt i forbindelse med Regionen Syddanmarks afdampningsundersøgelse, viste koncentrationer af oliestoffer og klorerede opløsningsmidler, herunder vinylklorid, som overskrider Miljøstyrelsens afdampningskriterier.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen af en del af kloaknettet under Grindsted finder sted, fordi Region Syddanmark har fundet forurenede dampe i kloakker, der ligger i forureningsfanen.Man vil derfor finde ud af, om der er risiko for, at dampene kan trække op i borgernes huse gennem vandlåsene i for eksempel toiletter, bad og vaske.

Annonce

Omfattende undersøgelse

Den kommende undersøgelse går skridtet videre og skal desuden belyse om kloaknettet er forurenet med indtrængende forurenet grundvand som kan medføre et problem for indeklimaet i boliger.

Det forventes, at undersøgelsen vil omfatte både kortlægning af kloaknettet i forhold til grundvandsstanden, TV-inspektion af kloakker og måling af forureningsniveau i kloakker. Kortlægning af spildevandssystemer på udvalgte grunde og måling af forurening i udvalgte boliger kan også komme på tale.

Arbejdet igangsættes straks og vil ske hen over foråret 2019 med afrapportering i juni 2019.

- Vi forventer, at vi med denne nye undersøgelse vil kunne afgrænse forureningen i kloakken, siger Ole Johnsen der er administrerende direktør i Billund Vand & Energi, i pressemeddelelsen.

På samme måde forventes det, at undersøgelsen kan give svar på om spredning via kloakken kan give anledning til problemer i forhold til indeklima i boliger. Borgerne i de områder, hvor der gennemføres undersøgelser får direkte besked, hvis det er nødvendigt at undersøge nærmere ved deres ejendom

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce