Annonce
Billund

Grindsted Gymnasium spiller Grease med rekordstort antal deltagere

Eleverne på Grindsted Gymnasium er i fuld gang med årets musical, som snart har premiere. Miranda Risbjerg er pigen Frenchy, der dropper ud af skolen. Imens danser danserne til sangen Beaty School Dropout. Foto: Martin Ravn
90 gymnasieleever og lærere er med til årets musical, som får premiere den sidste dag i januar.

Grindsted: I aulaen er en stor flok dansere i gang med at øve deres trin til "Beauty School Dropout", mens Miranda Risbjerg i rollen Frenchy svinger frem og tilbage i en gynge fra loftet. Ved klaveret et andet sted på gymnasiet øver Sandy - til daglig bedre kendt som Lærke Kær Hansen - en af de svære sange sammen med musiklærer Ulla From. I kælderen øver en flok drenge bandeslagsmål, og fra et andet musiklokale lyder der trommer og trompeter. Gymnasiet er i gang med nogle af de sidste øvegange på årets musical "Grease", som får premiere den 31. januar.

Grease er en musical fra 1972, udødeliggjort i 1978 i filmen af samme navn med Olivia Newton-John og John Travolta i hovedrollerne som den dydige Sandy og den seje Danny, der mødes på Rydell Highschool.

- Vi plejer selv at skrive vores musical, men i år blev vi enige om at prøve en klassiker, og vi har aldrig lavet Grease, fortæller musiklærer Ulla From, der var lidt spændt på, om eleverne ville være med på den idé.

Annonce

Grease på gymnasiet

Tirsdag den 28. 1 og onsdag den 29.1 er der skoleforestillinger.

Premieren er fredag den 31.1 om aftenen.

Lørdag den 1. februar er der en eftermiddagsforestilling.

Billetsalg via skolens hjemmeside. For voksne koster det 75 kroner og for børn 50 kroner.

90 er med. Det er rekord

Det var de i høj grad. 90 elever er med på og bag scenen, og selv om mange plejer at deltage, har der aldrig været mange. Det viste sig, at også eleverne kender og er vilde med hits som "We go Together, "Greased Lightening" og "You're the One that I want".

- Mine forældre har spillet Grease, så jeg kender alle sangene. Det gør vi alle sammen. Grease er en klassiker, siger Miranda.

I årets forestilling er eleverne delt op i dansere, kor, skuespillere, band samt "de sorte hjælpere", der er usynligt til stede på scenen og får det hele til at klappe.

Sammenhold

De har øvet i weekender og eftermiddage siden oktober, og i gruppen af skuespillere er der enighed om, at det er fedt at være med - selv om det giver et ekstra pres sammen med afleveringer og andre lektier.

- Vi har et godt sammenhold. Der er folk, som jeg ikke ville være kommet til at snakke med, hvis jeg ikke var med i det her, siger Lærke Kær Hansen.

Hun gik til audition til en af de små roller og endte med hovedrollen som Sandy, så nu skal hun både synge meget og være meget på sammen med den anden hovedrolleindehaver Mikkel Steen-Andersen som Danny.

Udover sammenholdet og de gode oplevelser er der noget ekstra at lære ved at være med i sådan en forestilling, mener hun:

- Man kommer jo ud over sine sædvanlige grænser. Vi skal både kysse og slås - og der bliver bandet meget.

I kælderen går det løs med at øve bandeslagsmål. Foto: Martin Ravn
Danserne tager hele aulaen i brug. Foto: Martin Ravn
Lærke Kær Hansen spiller den forsigtige Sandy, mens Maja Kristensen synger andenstemme. Foto: Martin Ravn
Musicalen på gymnasiet har både kor, band, dansere, skuespillere og "de sorte hjælpere", som i sort - usynligt - tøj sørger for, at det hele klapper. Foto: Martin Ravn
Eleverne har øvet siden oktober. Her er det Lærke Kær Hansen og Maja Kristensen, der er smuttet ind i et af musiklokalerne sammen med musiklærer Ulla From. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Færre butikker og P-pladser nok: Her er de 11 ændringer til Posthusgrunden

Annonce