Annonce
Billund

Grindsted Kirke inviterer til drop-in dåb

To af præsterne står klar til at tage imod, når der er drop-in-dåb i Grindsted Kirke lørdag den 29. februar klokken 11-12. Arkivfoto: John Randeris
Grindsted Kirke vil som et forsøg holde drop-in-dåb, der har været en stor succes andre steder - især i de store byer. Lørdag den 29. februar kan man bare dukke op.

Grindsted: De forventer ikke at blive rendt over ende, men to af Grindsteds præster er klar, når Grindsted Kirke for første gang holder drop-in-dåb. Fænomenet er især kendt fra større byer, hvor det ikke er ualmindeligt, at omkring 100 står i kø for at blive døbt.

I Grindsted foregår det på den måde, at man tropper op i kirken lørdag den 29. februar mellem klokken 11 og 12. Første skridt er en snak med kordegnen, som hjælper med de nødvendige papirer. Dernæst kan man få en lille snak med præsten, og derefter foregår selve dåben.

- Vi ved slet ikke, hvor mange der kan finde på at komme, men jeg vil blive forbløffet, hvis det er mere end fem, siger sognepræst, siger Egil-Hvid Olsen

Annonce
Vi ved, at der rundt omkring i landet er nogle, som egentlig gerne ville døbes, men aldrig har fået det gjort. Det er måske også svært at være en del af en hel gudstjeneste og så skulle stå ved døbefonten foran alle.

Sognepræst Egil Hvid-Olsen

Modsvar

Drop-in-dåb opstod for nogle år siden som et modsvar til en udmeldelseskampagne, som Ateistisk Selskab kørte.

- Ateistisk Selskab var ret aggressiv i deres opfordring til at melde sig ud af Folkekirken, og det fik mange unge til at melde sig ud. Mange præster blev så vrede over det, at de fandt på drop-in-dåb som et modsvar, fortæller Egil Hvid-Olsen.

Tiltaget viste sig at være populært og har siden bredt sig fra København og ud i landet. Derfor vil Grindsted Kirke også være med.

- Vi ved, at der rundt omkring i landet er nogle, som egentlig gerne ville døbes, men aldrig har fået det gjort. Det er måske også svært at være en del af en hel gudstjeneste og så skulle stå ved døbefonten foran alle. Når der er et behov mange andre steder, skal vi ikke sidde det overhørig her i Grindsted, siger Egil Hvid-Olsen.

Enkelt

Drop-in-dåb er en enkel og hurtig måde at blive døbt på.

- Det kan være, der går nogen rundt, som i 20 år har haft lyst til at blive døbt, men de har bare ikke lige fået gjort noget ved det, fordi de ved, at det hele hænger på dem selv. Dem gør vi det let for, siger Egil Hvid-Olsen.

Man skal medbringe billedlegitimation og cpr-nummer og gerne have to voksne vidner med. Har man ikke det, stiller nogle frivillige fra kirken sig til rådighed. Er det et barn, man gerne vil have døbt, skal begge forældre møde op eller have fuldmagt fra den forælder, som ikke er med.

Så mange bliver døbt i Grindsted Kirke

På landsplan er antallet af døbte faldet gennem de seneste mange år. Tendensen gælder også i Grindsted.

2016: 102

2018: 85

2019: 78

Derudover døbes der cirka ti børn i Nollund-Urup hvert år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

En nonne fulgte hende ind på børnehjemmet som 2-årig: Gitte er stolt af, at hun har fået et velfungerende familieliv

Annonce