Annonce
Billund

Grindsted mødte overmagten i Nordsjælland: Tabte med fire mål mod 1. divisions bedste hold

Udekampen mod Nordsjælland Håndbold viste sig at være en for vanskelig opgave for Grindsted GIF, der tabte med 30-24. På søndag gælder det bundholdet HC Odense, og her skal Grindsted ganske enkelt vinde. Arkivfoto: John Randeris.
Selvom Grindsted GIF sent tirsdag aften måtte køre hjem fra Nordsjælland uden point, bliver indsatsen vurderet som tilfredsstillende. På søndag er der til gengæld kun én ting, der tæller for Grindsted: Sejr.

Grindsted: Ikke overraskende måtte Grindsted GIF’s håndboldherrer tirsdag aften tage tomhændet hjem fra udekampen i Hillerød mod Nordsjælland Håndbold. Hjemmeholdet er favorit til at sikre sig en billet til landets øverste række, og holdet havde for meget kvalitet for de jyske gæster, der måtte se sig besejret med 30-26. Alligevel leverede Grindsted langt hen ad vejen en god indsats.

- Jeg kan ikke sige, at jeg er utilfreds med vores indsats, selvom det er første gang i sæsonen, at vi i det sidste kvarter reelt ikke har en chance for at vinde, siger Grindsted-træner Flemming Pedersen, der især kan ærgre sig over, at hans spillere i kampens første halvdel ikke var knivskarpe, når de fik spillet sig frem til chancer.

Hele ni gange talte han, at Grindsted-spillerne brændte, selvom de havde spillet sig frem til en åben chance med Nordsjællands målmand.

- Så er man altså bagud ved pausen, konstaterer Grindsted-træneren.

Annonce

Nordsjælland viste kvalitet

Begyndelsen på 2. halvleg blev ikke god for Grindsted, der 11 minuter inde i halvlegen var bagud med hele 10 mål. Et skifte til et offensivt forsvar gjorde tingene bedre, og Grindsted endte med at måtte indkassere et nederlag på seks scoringer.

- Vi rammer dem også lige på den dag, hvor de kommer med al den kvalitet, som de har. Nordsjælland tabte deres forrige kamp og spillede uafgjort senest, så de var virkelig opsatte på at vinde. Jeg talte efter kampen med min gode ven Henrik Kronborg (assisterende landstræner, red.), og han sagde, at det er det bedste, han har set Nordsjælland spille i denne sæson, siger Flemming Pedersen.

Grindsteds målscorere

Thomas Theilgaard - 5 mål.

Bjarke Nybo Jørgensen - 4 mål.

Kristoffer Jessen - 3 mål.

Nikolaj Svalastog - 3 mål.

Frederik Nielsen - 3 mål.

Daniel Jørgensen - 2 mål.

Hjalmar Andersen - 1 mål.

Magnus Sadova - 1 mål.

Nicklas Bjørn Jensen - 1 mål.

Emil Larsen - 1 mål.

Hans trænerkollega hos Nordsjælland Håndbold, Simon Dahl, er da også glad for sit holds præstation.

- Vi spiller en god kamp, hvor jeg specielt er tilfreds med den defensive præstation. Det er fremragende meget af det, vi leverer på den del af banen i dag, men overordnet er det vel en af de mest helstøbte indsatser, vi har præsteret i denne sæson, og det er ikke tosset mod et hold, der lige har smadret Skive, siger Simon Dahl.

Annonce

Sæsonens sværeste kamp

Grindsted ligger på tredjepladsen i 1. division, men havde alligevel ikke forventet, at kampen, der med kort varsel blev flyttet fra Helsingør til Hillerød, skulle give point.

- Var jeg blevet spurgt inden sæsonen, hvilken kamp der ville blive den sværeste, havde jeg peget på denne. At det så bliver på en tirsdag aften, gør det ikke lettere, siger Flemming Pedersen.

Netop det at skulle på en lang udebanetur på en hverdagsaften har været udfordrende for Grindsted, da alle spillerne passer et almindeligt civilt job. Det har derfor været nødvendigt med imødekommende arbejdsgivere for at få alle klar til kamp.

- Vi manglede ingen, men nogle har været på arbejde siden klokken 6.30 i morges. Det er ikke optimalt, men det er de vilkår, vi arbejder på, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Favorit på søndag

På søndag spiller Grindsted GIF igen på hjemmebane, og til den tid venter der holdet en ny oplevelse – som indiskutable favoritter, når HC Odense kommer på besøg. Flemming Pedersen kalder kampen for en decideret manddomsprøve.

- Den kamp skal vi vinde. Det er første gang i sæsonen, at vi spiller en kamp, som vi simpelthen skal vinde, siger Grindsted-træneren om kampen, der ligger sidst i rækken og endnu ikke har prøvet at vinde.

Den kamp bliver spillet i Magion, og den bliver fløjtet i gang klokken 15.

I sæsonens allerførste kamp vandt Grindsted med 32-28 på udebane over HC Odense.


Var jeg blevet spurgt inden sæsonen, hvilken kamp der ville blive den sværeste, havde jeg peget på denne. At det så bliver på en tirsdag aften, gør det ikke lettere.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce