Annonce
Billund

Grindsted Sejlklub lukker endegyldigt 4. juni

Grindsted Sejlklub lukker sig selv ned på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag 4. juni. Arkivfoto: Joan Karlsen
Det er slut med at sejle på Engsøen i joller. Da det er Grindsted Sejlklubs primære aktivitet, lukker klubben sig selv på en ekstraordinær generalforsamling den 4. juni.

Grindsted: Tirsdag den 4. juni mødes medlemmerne af Grindsted Sejlklub en sidste gang for at lukke deres egen klub på en ekstraordinær generalforsamling.

Det er konsekvensen af, at Billund Kommunen nu vil forbyde sejlads med joller på den forurenede Engsø i Grindsted, hvor Grindsted Sejlklub har sine aktiviteter.

Det er et hårdt slag for sejl- og rosportfolket i Grindsted, som for bare to år siden havde en drøm om at bygge et nyt søsportcenter ved Engsøen - et projekt, som i øvrigt også var på tegnebrættet i kommunen. Nu er det i stedet slut med at sejle på søen i joller.

- Det er brandærgerligt, at børn og unge mennesker ikke længere har mulighed for at sejle i Engsøen, men vi respekterer jo fuldt ud kommunens forbud. Det er folks helbred, og det er ikke noget, man skal lege med. Så vi accepterer det, men derfor synes vi stadig, det er ærgerligt. Vi har alle sammen en sejler gemt i maven, og det er det, vi brænder for, siger Sanne Brun, formand for Grindsted Sejlklub.

Grindsted Sejlklub

Grindsted Sejlklub har eksisteret, siden Engsøen blev anlagt i 1972.

I 1985 kunne man bygge klubhus ved vestenden af søen. Her har klubben holdt til siden.

Klubhuset blev renoveret i 2011.

Klubben har både små optimistjoller og flere større joller.

Joller sælges formentlig

Grindsted Sejlklub er gået i dialog med både kommunen og Dansk Sejlunion for at drøfte, hvad der nu skal ske med blandt andet klubhuset i den vestlige ende af Engsøen og klubbens joller, som formentlig bliver solgt.

- Der er mange ender, der skal nå sammen i denne nedlukningsfase, siger Sanne Brun.

Hendes oplevelse er, at klubbens medlemmer allerede har fundet nye klubber, blandt andet i Vejle og Skærbæk, da alle aktiviteter i Grindsted har været på pause siden sidste sommer.

- Heldigvis er der andre muligheder, tilføjer Sanne Brun.

Klubben havde allerede op til sommeren sidste år oplevet medlemsnedgang på grund af forureningssagen.

- Det har givet usikkerhed og frafald, og det var også derfor, at vi sidste år tog fat i kommunen for at komme i dialog med dem om, hvorvidt det nu også var en god og sikker legeplads, som vi altid synes, det har været. Og nu er meldingen så kommet, at der er forbud mod sejlads med joller, siger Sanne Brun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce