Annonce
Sport

Grindsted skal møde de danske håndboldmestre: - Vi har 0 procent chance

Håndboldherrerne fra Grindsted kommer på en særdeles vanskelig opgave i næste runde i pokalturneringen. Her kommer de regerende danske mestre og ligaens øjeblikkelige førerhold fra Aalborg Håndbold på besøg i Grindsted. Arkivfoto: Martin Ravn
GGIF's håndboldherrer kæmper for tiden om oprykning til 1. division. I pokalturneringen kommer holdet på en meget vanskelig opgave, da de regerende danske mestre fra Aalborg Håndbold kommer en tur til Grindsted i jagten på mere succes.
Annonce

Grindsted: De lokale håndbolddrenge fra Grindsted GIF får hænderne mere end almindeligt fulde, når de skal spille næste runde i pokalturneringen. Op af hatten kom nemlig ingen ringere end Aalborg Håndbold, der er regerende dansk mester og suveræn førerhold i landets bedste håndboldrække.

Det er en lodtrækning, der afføder en todelt følelse hos Grindsted-træner Flemming Pedersen.

- Rent sportsligt er det træls, men for byen og projektet er det fedt. Så jeg er lidt ambivalent omkring det, siger han.

Der er ikke sat dato på opgøret, men Flemming Pedersen håber, at kampen kan blive skubbet til april, hvor den ordinære turnering er overstået. Da Aalborg Håndbold både går efter det danske mesterskab og spiller Champions League skulle der være en god mulighed for, at det ønske går i opfyldelse.

Fra serie 1 til divisionerne

Det er de seneste år gået hurtigt for håndboldherrerne i Grindsted GIF. For bare fire år siden spillede holdet i serie 1, men større satsning på sporten og oprettelsen af et idrætsakademi har fået resultaterne til meget hurtigt at gå opad.

Tre oprykninger i træk bragte Grindsted op i 2. division, hvor holdet i sidste sæson sluttede på en femteplads. I indeværende sæson ligger Grindsted øverst i rækken og jagter dermed en plads i 1. division i næste sæson.

Annonce

Nul procent chance

Mødet med Danmarks bedste hold kommer forhåbentlig til at blive et stort og velbesøgt event, men der er ingen grund til at sætte næsen op efter, at Grindsted skal gå videre i turneringen.

- Hvis de vælger at sætte alle mand i spil, har vi nul procent chance. Mod andre ligahold ville jeg måske have givet det et par procenter, men Aalborg røg ud lige før Final 4 (pokalturneringens finaleslutspil, red.) i sidste sæson, og det vil de ikke misse igen. Der er meget økonomi i at være med, og Aalborg er et Final 4-hold, siger Flemming Pedersen.

Han tror derfor heller ikke, at de danske mestre med udsigt til at skulle møde et hold fra 2. division vil lade de bærende spillere - blandt andet landsholdsstjernen Henrik Møllgaard - blive hjemme.

- Hvis det havde været mod et hold, de ikke kendte, havde de måske ladet Møllgaard blive hjemme, men det tror jeg ikke, at de tør. Jeg tror, de vil møde op i stærkeste opstilling og se, om de kan få den kamp afgjort forholdsvis hurtigt, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Magion er ikke en håndboldhal

Grindsted GIF spiller sædvanligvis sine hjemmekampe i Lynghallen, men et opgør som det mod Aalborg Håndbold kan det meget vel blive nødvendigt at flytte til de større omgivelser i Magion.

- Hvis der kommer færre end 800 tilskuere, spiller vi i Lynghallen, og hvis der er flere end 1000, spiller vi nok i Magion. Med al respekt for Magion, så er det altså ikke nogen håndboldhal. Der er alt for langt ud til tilskuerne, så der skal komme rigtigt mange, hvis det skal være en oplevelse, siger Flemming Pedersen.

For tre år siden var Grindsted også oppe mod det regerende mesterhold i pokalturneringen. Dengang var det BSV (Bjerringbro-Silkeborg), der var i Grindsted for at møde de lokale drenge, der dengang spillede i jyllandsserien. Efter en heroisk indsats måtte Grindsted-spillerne se sig slået.

Siden er holdet vokset på flere måder. Alligevel tror træneren ikke for alvor på en sejr - og han lever fint med, at det formentlig kommer til at ende med et nederlag.

- Hvis vi skal tabe en kamp i denne sæson, må det gerne være den. Hvis vi så bare vinder resten, er jeg en lykkelig mand, siger Flemming Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce