Annonce
Billund

Grindsted skriver håndboldhistorie: Sagesløse nordjyder blev løbet totalt over ende

Elitesport Vendsyssel lagde fra land med et ekstremt offensivt forsvar, hvilket gav en til tider meget rodet håndboldkamp. Her er Grindsteds Thomas Theilgaard ved at komme i klemme. Foto: Alex Hermann.
Elitesport Vendsyssel måtte lørdag aften tage den lange tur hjem til Nordjylland med en ordentlig lussing i bagagen. Grindsted vandt med stensikre 33-21 og sikrede sig dermed reelt en ny sæson i landets næstbedste håndboldrække.

Grindsted: Det er efterhånden ikke noget nyt, at Grindsted GIF’s håndboldherrer leverer præstationer til klubbens historiebog. Med lørdagens storsejr på 33-21 over Elitesport Vendsyssel har Grindsted reelt sikret sig en ny sæson i 1. division, hvilket selvsagt ikke er sket før.

Hvis overlevelsen skal kikse, kræver det, at Grindsted taber sine resterende seks kampe, mens Elitesport Vendsyssel vinder sine resterende syv opgør – og slår Grindsted med mindst 13 mål i sidste spillerunde. Desuden skal en håndfuld øvrige hold have så mange point, at også de rykker forbi Grindsted i stillingen.

Det kommer ikke til at ske. Grindsted skal også i næste sæson spille i 1. division.

Annonce

Meget offensivt forsvar

Hvis Elitesport Vendsyssel skal overleve i rækken, kræver det hjælp fra de højere magter i form af de håndboldpolitikere, der skal beslutte, hvad der skal ske, da 2. division ikke ser ud til at kunne blive gennemført. At dømme ud fra lørdagens opgør i Lynghallen får nordjyderne i hvert fald vanskeligt ved selv at afgøre sagerne inde på banen.

De scorede for Grindsted

Daniel Jørgensen - 6 mål.

Bjarke Nybo Jørgensen - 5 mål.

Thomas Theilgaard - 4 mål.

Nikolaj Svalastog - 4 mål.

Nicklas Bjørn Jensen - 3 mål.

Magnus Sadova - 2 mål.

Emil Larsen - 2 mål.

Frederik Nielsen - 1 mål.

Rolf Ravn - 1 mål.

Kristoffer Jessen - 1 mål.

Nikolai Keller - 1 mål.

Christian Wetche - 1 mål.

Sune Skovsen - 1 mål.

Deres niveau på halgulvet var ikke noget at skrive hjem om, og selvom de lagde aggressivt fra land med et forsvar så offensivt, at det så ud som om, de spillede med midtbanespillere, havde Grindsted også styr på den del.

- Vi er forberedte på det, og det er også derfor, de går væk fra det igen. Det var tydeligt, at vi godt vidste, hvad vi skulle gøre. Vi gik bare ind og fik frikastet og havde god tålmodighed, lød det efter storsejren fra Grindsted-træner Flemming Pedersen.

Med sejren på 33-21 over Elitesport Vendsyssel kan Frederik Nielsen og holdkammeraterne fra Grindsted GIF glæde sig over, at de også i næste sæson skal spille i 1. division. Foto: Alex Hermann.

Meget af kampen var derfor en temmelig rodet affære, men i Grindsted-lejren kan man glæde sig over, at de to point smager lige godt, uanset hvor rodet kampen har været.

Annonce

Spilletid til hele truppen

Mod slutningen af opgøret blev der givet spilletid til en række af de Grindsted-spillere, som sædvanlig bruger mere tid på bænken end på banen. Både Magnus Sadova, Nikolai Keller og Sune Skovsen kom på måltavlen, og Mads Holt havde næstsidste hånd på et par scoringer.

- De får en god oplevelse ud af det, og det sker, fordi forsvaret stepper op. Så det er fedt, konstaterede Flemming Pedersen.

Der var aldrig den store spænding om udfaldet af kampen mellem Grindsted GIF og Elitesport Vendsyssel. Nordjyderne var aldrig i nærheden af point, og sejren på 12 mål til Grindsted var ikke for stor. Foto: Alex Hermann.

Netop forsvaret er en af Grindsteds store styrker, og de gæve nordjyder havde gennem hele opgøret mere end almindeligt vanskeligt ved at bryde igennem.

Annonce

Resten af sæsonen er kosmetisk

Med sejren kan Grindsted GIF se frem til den kommende sæson, hvor der igen skal spilles i 1. division.

- Resten af sæsonen kan vi fokusere på at forbedre en masse ting frem mod næste sæson, siger Flemming Pedersen.

Hvad er det så, der skal forbedres?

- Jeg hader syv-mod-seks-spillet, men så længe det eksisterer, er jeg nok nødt til at forholde mig til det. Så det kan godt være, at det er noget, vi skal blive bedre til, lyder det fra Grindsted-træneren, der på flere positioner allerede har sørget for at få styrket Grindsted-truppen forud for næste sæson.

Grindsted spiller på hjemmebane igen allerede i næste weekend, hvor Team Sydhavsøerne, der hører hjemme i Maribo, kommer på besøg i Lynghallen. Heller ikke til den kamp er der adgang for tilskuere, men som altid kan kampen følges via Grindsted GIF’s Facebook-side.

Det meget offensive nordjyske forsvar gav blandt andet fløjspilleren Thomas Theilgaard ekstra plads. Det takkede han for ved at sende bolden i kassen fire gange. Foto: Alex Hermann.


Jeg hader syv-mod-seks-spillet, men så længe det eksisterer, er jeg nok nødt til at forholde mig til det. Så det kan godt være, at det er noget, vi skal blive bedre til.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIFGrindsted GIF spiller på hjemmebane igen allerede i næste weekend, og her bliver modstanden noget større, når Team Sydhavsøerne kommer på besøg i Lynghallen. Foto: Alex Hermann.


Elitesport Vendsyssel viste ikke noget imponerende niveau, og de var aldrig i nærheden af at få point med hjem fra fra Grindsted. Sejren på 12 mål til Grindsted var overhovedet ikke for stor. Foto: Alex Hermann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sydbank i Grindsted skal have ny chef

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce