Annonce
Billund

Grindsted Sogn er på kanten af nedlukning

I Grindsted Sogn er der mere end to smittede for hver 100, der bliver testet - og det er forholdsvis højt. Arkivfoto: Christian Nordholt
Hvis bare lidt flere af de testede får et positivt resultat, så lukker Grindsted Sogn ned.

Grindsted: Grindsted Sogn opfylder to ud af tre kriterier for nedlukning. Det tredje kriterium er positivprocent. Sognet lukker ned, hvis det bevæger sig over 2,5, og ifølge de tal, der blev offentliggjort mandag eftermiddag, er positivprocenten nu ekstremt tæt på den grænse: Nemlig 2,3.

Lene Bruun, der er leder af sundhedsstaben i Billund Kommune, bekræfter, at sognet er "et mulehår" fra nedlukning, og hun fortæller, at kommunen er klar, hvis det skulle ske.

Hvis det bliver besluttet at lukke Grindsted Sogn ned tirsdag, så vil offentligheden få besked cirka klokken 14.

Annonce

Mindre smitte i resten af kommunen

I resten af kommunen er smitteudbredelsen kun meget svært stigende, og ingen sogne er i nærheden af at have 20 smittede. 20 smittede er ét af kriterierne for en nedlukning.

Vesterhede, Skjoldbjerg, Nollund og Urup har stadig ingen smittede. I Vorbasse, Hejnsvig og Stenderup sogne er der én smittet. I Grene Sogn er der tre smittede. I Filskov og Sønder Omme er der fire smittede.

3 kriterier for sognenedlukning

  1. Der skal være en incidens på mindst 500. I Grindsted Sogn er den 605. Incidensen er et tal for antallet af smittede per 100.000 indbyggere.
  2. Der skal være mindst 20 smittede. I Grindsted Sogn er der 63.
  3. Mindst 2,5 af de testede skal være postive. I Grindsted Sogn er det 2,3.

På trods af lav smitte udenfor Grindsted Sogn, så kan det ske, at hele kommunen skal lukke ned. Det sker, hvis den testjusterede incidens kommer over 250. Den er i øjeblikket på 200. Den testjusterede incidens er et tal for, hvor mange smittede per 100.000 indbyggere, der ville være fundet i Billund Kommune, hvis man ikke testede mere end i kommunerne med mindre smitte.


Ja, vi har alt klar, hvis vi skulle få behov for det. Det har vi haft i nogle dage nu.

Lene Bruun, leder af sundhedsstaben, om en mulig nedlukning


Risikoen for, at Grindsted Sogn lukker ned, må siges at være væsentlig større, end at det sker for hele kommunen med de nuværende tal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Annonce