Annonce
Ikast-Brande

Grundlovsceremoni for første gang

Borgmester Ib Lauritsen er klar til at uddele håndtryk den 24. februar. Arkivfoto
Nye statsborgere skal give hånd til borgmesteren eller en anden byrådspolitiker.
Annonce

Ikast/Brande: 24. februar skal der for første gang afholdes grundlovsceremoni i Ikast-Brande Kommune. Ceremonien foregår i byrådssalen på rådhuset i Ikast.

Sidste år blev der indført et krav om deltagelse i en grundlovsceremoni ved tildelingen af dansk statsborgerskab.

Ved ceremonien skal der udvises respekt for danske værdier og optrædes respektfuldt over for repræsentanter fra myndighederne. Som ny dansk statsborger skal man desuden skrive under på, at man vil overholde Danmarks Riges Grundlov og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati, og man skal give hånd til borgmesteren eller en anden repræsentant for byrådet.

For at deltage i ceremonien er det dels et krav, at man er bosat i Ikast-Brande Kommune, dels at man har fået tildelt danske statsborgerskab af Folketinget, som to gange årligt vedtager en lov, der tildeler statsborgerskaber. Hver deltager må medbringe op til fire gæster ved grundlovsceremonien.

Borgmestersekretær Eva Heiselberg Burgemann oplyser, at der ved tilmeldingsfristens udløb var tilmeldt 10 deltagere til denne første grundlovsceremoni i Ikast-Brande Kommune, og det bliver borgmester Ib Lauritsen (V) selv, der medvirker ved ceremonien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce