Annonce
Vejle

Grundlovsfejring: Vejle-borgmester sendte live fra haven

Over hele landet har grundlovsdag budt på live-transmitterede taler. Vejle Kommunes borgmester talte fra hjemmet i Vindelev. Arkivfoto: Mette Mørk
I sin grundlovstale advarede borgmester Jens Ejner Christensen (V) mod et voksende skel i befolkningen.
Annonce

Vejle: Efter borgmester Jens Ejner Christensen (V) havde holdt grundlovstale i Grejs, hastede han hjem til sin have ved Stormgård i Vindelev.

Her holdt han igen tale på grundlovsdag. Denne gang til et kamera, der sendte live, og via et link kunne folk lytte med.

Borgmesterens tale handlede om corona-krisen, som Danmark ligesom resten af verden blev ramt af, og hvordan den har mindet os om den danske magtstruktur.

Han trak også paralleller til urolighederne i USA, hvor han mener, afstanden mellem befolkningen og magthaverne er blevet for stor.

Samme forkerte retning mener han, at Danmark bevæger sig mod.

- En tendens går i retning af, at man som person mere og mere omgiver sig med personer, der ligner en selv. De latte-drikkende finkulturelle i hovedstaden har måske ligefrem ondt af de folk, der arbejder på en fabrik i Jylland, og dybest set aner de ikke, hvad der foregår på en sådan fabrik. Og det samme gælder for en produktionsmedarbejder i Jylland. Han eller hun har svært ved at forstå, at nogen kan få et helt liv til at gå med at sidde og skrive ligegyldige papirbeskeder eller mails, sagde Jens Ejner Christensen (V).

Annonce

Skel i samfundet

Han advarede mod at miste forståelsen for hinanden.

- Hvis vi mister forståelsen for hinandens arbejde, hvis vi mister forståelsen for den overordnede sammenhæng i samfundet, så opstår der en risiko for, at balancen mellem magthavere og befolkning forsvinder, sagde Jens Ejner Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce