Annonce
112

Grundlovsforhør: Ægtepar nægter at have drevet bordeller i Vejle

Arkivfoto: Torben Glyum
En 57-årig mand og en 43-årig kvinde fra Vejle er blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for rufferi fra fem adresser i Vejle.
Annonce

Vejle: Det tog fem timer at komme igennem det grundlovsforhør, hvor et vejlensisk ægtepar torsdag blev sigtet for at drive bordelvirksomhed fra flere adresser i Vejle.

Det oplyser anklager Tobias Engby, der mødte i grundlovsforhøret, som måtte stoppes undervejs, fordi den indkaldte tolk alligevel ikke kunne gøre sig forståelig for enkelte af de tilstedeværende.

Ægteparret nægtede sig skyldige i rufferi, men da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, må anklageren ikke gengive, hvordan de to så kunne forklare deres relation til de vejlensiske bordeller.

Ægteparret har været under efterforskning i et stykke tid, og det førte onsdag til, at Efterforskningscenter Midt gennemførte en aktion på fem adresser på Vardevej, Koldingvej, Højbanetorvet, Spinderigade og Langelinie, hvor i alt 14 personer blev anholdt.

Annonce

Erkendte prostitution

Seks personer skulle fremstilles i grundlovsforhør, men efter de første fem timer var det altså kun tre af de sigtede, der havde været for dommeren.

Ud over den 57-årige mand og 43-årige kvinde, blev en 39-årig kvinde fremstillet i første runde.

Hun var sigtet for at have overtrådt det indrejseforbud, hun blev givet i 2019, ligesom hun var sigtet for at have arbejdet i Danmark uden gyldige opholdstilladelser og arbejdstilladelser.

Den 39-årige thailandske kvinde erkendte i grundlovsforhøret, at hun rejste ulovligt ind i Danmark for cirka et år siden, selvom hun kort forinden var blevet udvist af landet til Bangkok.

Hun erkendte også, at hun havde arbejdet ulovligt med prostitution i den tid, hun havde været her.

Kvinden fik en straksdom på 30 dages fængsel, samt en udvisning af landet med indrejseforbud i seks år. Det oplyser anklager Tobias Engby.

Annonce

Anholdt på Langelinie

I det næste grundlovsforhør, var det anklager Mika Nissen, som havde tjansen.

Her var én thailandsk kvinde på 48 år sigtet for rufferi på et bordel på Langelinie, mens en anden kvinde på 32 år var sigtet for at have arbejdet ulovligt her.

Den 32-årige erkendte, at hun havde arbejdet som prostitueret på bordellet i cirka en uge uden arbejdstilladelse, og at hun inden da var rejst ind i Danmark, selvom hun fik et indrejseforbud i juni sidste år gældende i to år.

Hun fik en straksdom på 30 dages fængsel og blev udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Hende, der var sigtet for rufferi på Langelinie, nægtede sig skyldig, men blev varetægtsfængslet i 14 dage. Den afgørelse kærede hun til landsretten, fortæller Mika Nissen.

Annonce

Dagens sidste forhør

Dagens sidste grundlovsforhør i sagen sluttede kort før klokken 21.

Her blev en 53-årig thailandsk kvinde fremstillet og sigtet for rufferi. Hun blev varetægtsfængslet i foreløbigt 14 dage, fortæller Tobias Engby, som mødte for anklagemyndigheden.

Kvinden nægtede sig skyldig, men kærede ikke afgørelsen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce