Annonce
Vejle

Landsbyen kæmper: Gruppe gør klar til Operation Ny Købmand

I lokalplanen er grunden ved Grejs' lille rundkørsel over for den gamle borgergård udlagt til dagligvarebutik. Arkivfoto: Torben Juhler
Syv Grejs-borgere har meldt sig til arbejdsgruppe, der skal gøde jorden for en dagligvarebutik i Grejs. De forventer at præsentere en plan til oktober.
Annonce

Grejs: Da Grejs Lokalråd og dagligvarekoncernen Dagrofa i maj inviterede til borgermøde om en ny dagligvarebutik i Grejs, var interessen for at melde sig til det videre arbejde begrænset.

En enkelt havde meldt sig på forhånd, mens en anden ville overveje at gå ind i arbejdsgruppen. Men her tre måneder senere er holdet fuldt.

Syv mand har meldt sig, og de mødtes tirsdag aften for at tage hul på arbejdet med at skaffe Grejs en Spar-butik.

- Vi har etableret en gruppe af lokale folk, der har lyst til at deltage i arbejdet. Vi har besøgt Spar-butikken, som åbnede for nylig i Nim, og skal nu i gang med det egentlige arbejde. Vi følger Butiksdrejebogen (udgivet af KFI Erhvervsdrivende Fond, red.), og i første omgang skal vi have samlet informationer og lavet en projektplan, fortæller Peter Faber.

Han er formand for "Spar Grejs Arbejdsgruppe" og sidder samtidig som bestyrelsesmedlem i Grejs Lokalråd, som bakker projektet op.

Vi vil ikke bare ringe på folks dørklokke uden at være forberedte. Vi skal have lavet en projektplan og have målet beskrevet.

Peter Faber, formand for "Spar Grejs Arbejdsgruppe"

Annonce

Skal rejse tre millioner

Arbejdsgruppen skal ud at sælge anparter af 2500 kroner stykket med et samlet mål om at rejse tre millioner kroner til et byggeri af en ny dagligvarebutik, der skal ligge ved rundkørslen hvor Sønder Bygade, Nørre Bygade og Holtumvej mødes. Her har en lokalplan længe givet mulighed for at placere en dagligvarebutik.

Men arbejdsgruppen har ikke lige så travlt som Dagrofa, der i foråret meldte ud, at man håbede at få en tilbagemelding på indsamlingen af foreløbige tilkendegivelser i slutningen af juni i år.

- Vi har meddelt Dagrofa, at vi ønsker at gøre tingene i vores eget tempo. Vi får ikke noget ud af at haste tingene igennem, men skal bruge den kommende tid på at lave et ordentligt grundlag, inden vi går ud og ringer på hos folk, siger Peter Faber.

Annonce

Skal overvinde deres skepsis

Han erkender, at det er en udfordring at få Grejs-borgerne overbevist om, at de skal skyde en del af deres sparepenge i byggeriet af en dagligvarebutik.

- Der er en del skepsis i Grejs. Derfor skal folk lige overbevises, og det er også derfor, at vi ønsker at gøre det grundigt. Ellers vil folk ikke spytte penge i en butik. Vi går også efter en Spar-butik, og ikke en Min Købmand, for det skal være en ordentlig butik, der dækker bredt. Hvis ikke en butik har alt, hvad folk har brug for, kører de alligevel i Bilka, og det duer ikke, siger Peter Faber.

Mange Grejsborgere havde håbet, at det var muligt at tiltrække en af de discountkæderne, som for eksempel Rema 1000 eller Netto. Men det har lokalrådet forsøgt, og kæderne er ikke interesserede, da Grejs trods planer om nye udstykninger er for lille.

Dagrofa kommer dog gerne til Grejs med Spar-konceptet, men det kræver lokalt medejerskab, idet lokalområdet selv skal "levere" bygningen, hvor købmandsbutikken skal åbne.

Omkring 75 Grejs-borgere var mødt op for at høre, das projektchef i Dagrofa Hans Meldgaard i maj fortalte om mulighederne for, at Grejs igen får en dagligvarebutik. Arkivfoto: Torben Juhler
Annonce

Vil gerne have flere med

Peter Faber forventer, at gruppen bliver færdig med det forberedende arbejde og står med en klar projektplan til oktober, hvor arbejdet med at indsamle forhåndstilkendegivelser for tegning af anparter går i gang.

- Vi er syv kompetente mennesker i arbejdsgruppen, men vi vil gerne være endnu flere til de praktiske opgaver. Det er en udfordring, hvis vi kun er syv, der skal nå ud til 1200 borgere, siger formanden for arbejdsgruppen.

Han forventer, at gruppen på et tidspunkt vil indkalde Grejsborgerne til et møde, og ellers vil gruppen benytte Facebook og lokalområdets hjemmeside, Grejs.dk, til at holde borgerne informeret om processen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce