Annonce
Vejle

Gruppeformand siger farvel: Rokade i Venstres byrådsgruppe

Helt ny i byrådssammenhæng er John Bille ikke. Som førstesuppleant har den 64-årige salgsdirektør i flere omgange vikarieret for sine partifæller. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Lars Schmidt afløser Christoffer Melson på næste byrådsmøde, og John Bille bliver fast byrådsmedlem.

Vejle: Christoffer Melsons dage i spidsen for Venstres byrådsgruppe er talte.

Onsdag 10. marts er det slut. På byrådsmødet træder han af som formand og afløses på posten af Lars Schmidt. Som Vejle Amts Folkeblad tidligere har fortalt, har byrådsgruppen peget på den 56-årige miljørådgiver som ny formand.

Samtidig forsøger partiet sig med en nyskabelse - en politisk ordfører i skikkelse af Per Olesen.

Annonce

Christoffer Melson meddelte for tre uger siden, at han nu vil hellige sig sin landspolitiske karriere som folketingsmedlem. Til juni kan den 36-årige vejlenser fejre to år som medlem af Folketinget, og han har besluttet, at han ikke længere vil dele sin tid mellem lokal- og landspolitik.

- Hvis der havde været flere timer i døgnet, ville jeg gerne være fortsat. Det har betydet meget for mig at sidde i byrådet, sagde Christoffer Melson til avisen i starten af februar.

Om knap 14 dage er det så farvel, men samtidig goddag. Når Christoffer Melson forlader byrådet, bliver der plads til Venstres førstesuppleant, John Bille, i den 10 politikere store byrådsgruppe.

Suppleant får to udvalgsposter

Christoffer Melson har "kun" været medlem af det centrale økonomiudvalg. Derfor sker der en mindre rokade i forbindelse med John Billes entré i gruppen. Lars Schmidt overtager som gruppeformand sin forgængers plads i økonomiudvalget, hvor han repræsenterer sit parti sammen med borgmester Jens Ejner Christensen og Per Olesen.


Jeg har en rigtig god suppleant i John Bille, der på den måde får mulighed for at komme ind i arbejdet inden valget til november.

Christoffer Melson (V), da han bebudede sin afsked fra byrådet


John Bille får til gengæld Lars Schmidts plads i kultur- og idrætsudvalget. Derudover har partifællen Niels Clemmensen valgt at overlade sin plads i børne- og familieudvalget til den nye kollega, der samtidig får Christoffer Melsons plads i bestyrelsen for Campus Vejle.

Helt ny i byrådssammenhæng er John Bille ikke. Som førstesuppleant har den 64-årige salgsdirektør i marketingsselskabet Multi Marketing i flere omgange vikarieret for gruppemedlemmer, der var forhindret i at passe deres byrådsarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce