Annonce
Kultur

Gudstjeneste-billetter revet væk: Kirke måtte melde udsolgt efter få timer

Løsning Kirke har ikke flere pladser tilbage til de tre gudstjenester på juleaftensdag. Der plejer at komme 400 til hver gudstjeneste, men i år er antallet begrænset til 187 på grund af coronarestriktionerne.  Arkivfoto
1200 sognebørn plejer at deltage i en af de tre gudstjenester i Løsning Kirke på juleaftensdag, men coronarestriktionerne begrænser i år antallet til 561. Billetterne blev udbudt lørdag, og alle pladser er væk.

Løsning: Der bliver langt fra plads til alle de sognebørn, som gerne vil til julegudstjeneste i Løsning Kirke 24. december.

Coronarestriktionerne har tvunget kirken til at halvere antallet af pladser til de tre julegudstjenester, og allerede mandag ved middagstid måtte kirken melde alt udsolgt.

- Man har kunnet bestille plads siden lørdag, og der gik ikke mange timer før, billetterne til den første gudstjeneste, familiegudstjenesten kl. 11, var væk, fortæller gudstjenestekoordinator Else Laursen.

Annonce

Løsning Sogn har en stor og trofast menighed, og kirken er gerne godt fyldt op om søndagen. På årets mest populære kirkedag, 24. december, kommer der almindeligvis 400 mennesker til hver af de tre julegudstjenester.

- I år har vi måttet begrænse antallet til 187 pr. gudstjeneste. Der skal være to kvadratmeter per person, og så er det sådan, det er. Det er selvfølgelig ærgerligt, at alle ikke kan få plads, men vi er nødt til at følge reglerne og til at passe på hinanden, siger Else Laursen, der krydser fingre for, at der ikke er en gentagelse af sidste år i vente, hvor nye restriktioner 23. december gjorde, at kirkerne måtte holde helt lukket i julen.

Streaming er blevet en succes

I Løsning valgte præsterne dengang at streame gudstjenesten, så folk kunne se den på live-video hjemme i stuerne, og det har man faktisk holdt fast i.

- Vi streamer stadig gudstjenester en gang om ugen, og det er der en del, der vælger at benytte sig af. Det kommer vi også til at gøre juleaften, så hvis man ikke har fået billet er det en mulighed, siger Else Laursen.

Personalet ved Løsning Kirke skal tirsdag eller onsdag mødes for at diskutere, om man kan holde en fjerde gudstjeneste 24. december for at få plads til flere, men det er langt fra sikkert, det kan lade sig gøre.

- Jeg håber det, men det er slet ikke sikkert, for der er rigtig mange ting, der skal på plads, siger Else Laursen.

Restriktioner for kirkerne

  • Regeringen har sammen med et stort flertal i Folketinget besluttet at følge Epidemikommissionens indstillinger til restriktioner i kirkerne, der gælder fra 19. december til 16. januar.
  • Der er indført et arealkrav, så der højest må være en person pr. to kvm, hvis deltagerne sidder ned, og en person pr. fire kvm, hvis de står op.
  • Der er krav om coronapas, hvis der er adgang for flere end 100 personer indendørs - 1000 udendørs.
  • Der er krav om mundbind, som kan fjernes, når man sidder ned. Ved gudstjenester 24. december anbefales dog, at man beholder mundbind på hele tiden.
  • Særligt for gudstjenester på juleaftensdag anbefales også, at der er ekstra fokus på udluftning og pause mellem gudstjenesterne, og at folk uden for kirkerne ikke står i større, men i mindre grupper.
  • Kirkerne sørger selv for at overholde retningslinjerne. Nogle har, som i Løsning, valgt at indføre pladsbestilling.

Hun fortæller, at det stadig er muligt at få billet til gudstjenester 25. og 26. december, men også her kan det være nødvendigt at bestille plads hurtigt.

- Der ligger allerede en del bestillinger, især til den 25., så hvis man vil være sikker på at kunne komme i kirke, så skal man gå ind og bestille, siger Else Laursen.

Løsning Kirke har til alle gudstjenesterne valgt at holde en halv snes billetter tilbage, så det er muligt for nogle af de ældre sognebørn, som ikke er så digitale, at få plads alligevel.

Udover en billet skal man vise coronapas og iføre sig mundbind for at deltage i gudstjenesterne.

Det er selvfølgelig ærgerligt, at alle ikke kan få plads, men vi er nødt til at følge reglerne og til at passe på hinanden.

Else Laursen
Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce