Annonce
Give

Guider viser rundt blandt byens skulpturer

Skulpturvandringerne plejer at være velbesøgte. Det giver af og til trængsel i Arkaden, da de knapt 100 deltager i skulpturvandringen i 2013 skulle fra Østergade til Bøgetorvet. Arkivfoto: Mette Mørk

Tirsdag 19. juni finder den første af sæsonens tre guidede rundvisninger sted. Her kan man få inspiration til tolkning af byens mentale rastepladser.

Give: Indtrykkene kan godt virke lidt overvældende, når man går rundt i Danmarks største galleri i det fri.

Hele 68 forskellige skulpturer er der i denne den 13. sæson med Skulpturby.dk. De er placeret på i alt 66 forskellige lokationer, så det er de færreste, der snupper dem alle på én tur.

Men virker det overvældende med de mange indtryk, så er der hjælp at hente. Det har Skulpturby.dk også sørget for. Tre gange pr. sæson arrangeres der en guidet tur rundt til skulpturerne og den første finder sted på tirsdag.

Turen er beregnet til at vare mellem halvanden og to timer. Det betyder, at den kun bringer deltagerne rundt til en del af skulpturerne. Turen er koncentreret om nogle af de skulpturer, der er opstillet i midtbyen, hvilket de fleste faktisk er.

På turen vil guiden fortælle lidt om de enkelte værker og komme med muligheder til tolkningen og/eller forståelsen af værkerne. Der bliver ikke givet nogen facitliste over, hvad værkerne skal betyde eller hvordan de skal tolkes.

En sådan facitliste findes ikke. Det er helt op til den enkelte, hvad man lægger i værkerne. Men man kan alligevel sagtens lære ét og andet på den guidede tur. Der er sandsynligvis detaljer, man ikke har lagt mærke til, når man selv går rundt.

Skulpturby har i år fået 10 nye værker. Der sagt farvel til 14 og en del af de øvrige har fået nye placeringer og dermed også nye udtryk og fortolkningsmuligheder.

Turen starter fra Huset klokken 18.30. Det er gratis at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce