Annonce
Billund

Gymnasieelever tester kammerater for corona-antistoffer: - Eleverne får noget meget nærværende at arbejde med

Grindsted Gymnasium & HF er i uge i 39 med i et projekt, hvor elever og lærere kan blive testet for, om de har antistoffer mod corona i blodet. Arkivfoto
I uge 39 tester elever på Grindsted Gymnasium & HF kammerater og lærere og corona-antistoffer.
Annonce

Grindsted: Danske Regioner har i samarbejde med biologilærerforeningen tilbudt landets ungdomsuddannelser, at de kan få mulighed for at teste eleverne for, om de har haft corona.

Det tilbud har Grindsted Gymnasium & HF takket ja til, så i løbet af uge 39 får alle eleverne og skolens ansatte tilbudt testen klassevis.


Vi synes, det kunne være spændende for vores elever at være med til det her.

Bjarne Steen Jensen


Det er elever fra biologi A og biotek A, som sammen med deres lærere vil besøge klasserne, forklare om virus, antistof og vejlede eleverne i selve udførelsen af testen.

Testen er en antistoftest. Det vil sige, at den tester, om man har haft corona, ikke om man har det lige nu. Gymnasiet har siden foråret haft nogle, som er blevet testet for corona, men ikke haft nogen syge.

- Vi synes, det kunne være spændende for vores elever at være med til det her, for det giver dem jo  noget helt konkret og meget nærværende at arbejde med, siger Bjarne Steen Jensen, der er uddannelsesleder på gymnasiet.

Han forklarer, at testen minder om en graviditetstest - blot bruges der to bloddråber i stedet for urin - og at den afslører, om man har dannet de to vigtigste antistoffer imod covid-19. Hvis man reagerer positivt på blot den ene har man været smittet og har dannet antistoffer.

- Rent praktisk betyder det, at hvis nogle er positive, skal de ikke i karantæne, testes eller andet - de er tværtimod ekstra sikre at omgås, forklarer han.

Regionerne vil bruge dataene anonymt til at få et overblik over, hvor mange der har været smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce