Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Rosborg Gymnasium & HF afholdt fredag aften Jule-Bacchus. En koncert stoppede dog tidligere end planlagt. Arkivfoto: Torben Glyum
Rosborg Gymnasium & HF holdt fredag aften sit årlige Jule-Bacchus. En af koncerterne blev stoppet før tid af sikkerhedsmæssige årsager.

Vejle: Det gik ikke helt som planlagt, da Rosborg Gymnasium & HF fredag aften afholdt sit årlige "Jule-Bacchus", hvor både nuværende og tidligere elever var inviteret.

Dørene til festen åbnede klokken 19, hvorefter der var linet op til liveoptrædener med både rap, hiphop og DJ frem til midnat foran 1500 deltagere.

Klokken 22 var det så den danske hitmager Lord Sivas tur til at indtage scenen, hvilket han ifølge programlægningen skulle gøre frem til klokken 22.45.

Annonce

Men sådan gik det ikke.

For ifølge avisens oplysninger blev koncerten nemlig midlertidigt afbrudt, da flere elever blev mast og væltet ned på gulvet.

Flere faldt

Lord Siva, der går under det borgerlige navn Brian Sivabalan, opfordrede derfor eleverne til at passe på sig selv, hvorefter han fortsatte koncerten.

For en stund.

For kort efter gik det ifølge avisens oplysninger nemlig galt igen, da mellem 20 og 25 af festdeltagerne blev presset ned på gulvet.

Det var først, da musikken stoppede, at de kom på fode igen, hvorefter koncerten blev endeligt afblæst.

Annonce

Ikke et sikkert sted at være

Claus Lykkegård Due, underviser og arrangementansvarlig på Rosborg Gymnasium & HF, bekræfter, at flere gymnasieelever blev trykket og væltet på gulvet under Lord Sivas koncert i fredags.

- Der var stillet op med de korrekte sikkerhedshegn, men der var nogen, der havde mere fokus på at presse sig rundt end på selve koncerten.

- Størstedelen af eleverne er under 18 år, og de havde ikke prøvet at være til koncert før, da de under nedlukningen ikke har kunnet gå til koncerter. De havde måske derfor svært ved at navigere i forhold til de beskeder, der kom fra scenen. Det lykkedes i hvert fald ikke at gøre det til et sikkert sted at være, siger han.

Claus Lykkegård Due tog derfor beslutningen om at afbryde koncerten ud fra et sikkerhedsmæssigt hensyn, da han ikke mente, det var forsvarligt at fortsætte.

Han fortæller, at der ikke var nogen hverken nuværende eller tidligere elever, der kom til skade, og at festen fortsatte i andre områder på gymnasiet.

Annonce

Møde om festkulturen

Rosborg Gymnasium & HF har - på baggrund af fredagens hændelser – valgt at indkalde eleverne til et ekstraordinært møde om Bacchus og festkulturen.

Mødet foregår mandag morgen klokken 9.40.

- Der er mange af eleverne, der ikke ved, hvad der præcis er sket, så vi skal have talt tingene igennem, så alle er med på rammerne, siger Claus Lykkegård Due.

Der var stillet op med de korrekte sikkerhedshegn, men der var nogen, der havde mere fokus på at presse sig rundt end på selve koncerten.

Claus Lykkegård Due
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8.klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce