Annonce
Vejle

Gymnasierne åbner: Nu bliver vi rigtige studenter

Gustav Simonsen (til venstre) og Jeppe Frost er tilbage i skole og får mulighed for at afslutte deres gymnasietid med klassekammeraterne. Foto: Mette Mørk
Onsdag åbnede de gymnasiale skoler for afgangseleverne, og de får mulighed for at gøre uddannelsen færdig under noget, der minder om normale former. Dog er der fortsat tvivl om dimission, studenterkørsel og festerne.
Annonce

Vejle: Tilfredshed trods alt.

Normal skolegang er der langtfra tale om, og der hersker uvished om dimission, studenterkørslen og de efterfølgende fester. Men under de givne omstændigheder, coronakrisen, er der trods alt tale om en model, som både Gustav Simonsen og Jeppe Frost lever med.

De to går i 3.g på Rosborg Gymnasium & HF i Vejle og mødte onsdag ind til den første skoledag i mere end en måned.

- Nu får vi mulighed for at få det sociale med i slutspurten af vores gymnasietid, siger Gustav Simonsen og fortsætter:

- På gymnasiet fylder det sociale meget, og det er vigtigt for mig, at jeg når at få sluttet tiden af sammen med klassekammeraterne.

Dem mødte han onsdag i samlet flok, efter de den seneste måned har siddet hjemme ved hver sin skærm for at følge den virtuelle undervisning.

- Hatten af for lærerne - de sikrede os en god undervisning, men det er noget andet, når den foregår i klassen, mener Gustav Simonsen.

Synspunktet deles af klassekammeraten fra 3.Z, Jeppe Frost:

- Når vi er sammen i klassen, pumpes ekstra energi pumpes ind i undervisningen. Motivationen er ikke den samme, når man sidder hjemme og sikkert lige er stået op fem minutter, inden undervisningen begynder og måske er hoppet i én eller anden beskidt T-shirt, som lå på gulvet.

Motivationen er ikke den samme, når man sidder hjemme og sikkert lige er stået op fem minutter, inden undervisningen begynder og måske er hoppet i én eller anden beskidt T-shirt, som lå på gulvet.

Jeppe Frost, 3.g'er på Rosborg Gymnasium & HF

Annonce

Eleverne kommer på skift

Onsdag åbnede de gymnasiale skoler, men det er kun afgangseleverne, som i første omgang får mulighed for at komme ind. Og på Rosborg får alle ikke lov at komme samtidig.

Fem klasser mødte onsdag, torsdag får seks andre klasser første skoledag efter coronapausen, og fredag møder de otte resterende afgangsklasser.

- I løbet af de første dage vil vi finde ud af, hvordan det fungerer med alle de nye retningslinjer, og om eleverne formår at overholde dem, siger Hanne Hautop, rektor på Rosborg Gymnasium & HF.

Det er retningslinjer omkring for eksempel hygiejne, om en skarpere end normalt opdeling af eleverne og at ophold i fællesområderne ikke er tilladt.

- Vores plan er, at vi i næste uge tager vi halvdelen ind ad gangen, så der bliver henholdsvis tre og to skoledage per elev, siger Hanne Hautop.

De øvrige dage får eleverne virtuel undervisning.

Annonce

Farfar klar med huen

Gustav Simonsen og Jeppe Frost ser frem mod en atypisk eksamensperiode.

Antallet er eksamener er kraftigt beskåret, men den vigtigste er bevaret. Det er den afsluttende mundtlige eksamen, der er kulminationen på skoletiden.

- Det er fedt, vi får mulighed for at få huen som normalt. Det vil være en flad fornemmelse, hvis man gik til eksamen på sit værelse og så kom ud til familien, som stod og ventede udenfor, siger Gustav Simonsen.

- Nu får vi chancen for at føle os som rigtige studenter, og jeg har glædet mig til, at min farfar sætter huen på mig, og det får han heldigvis mulighed for, siger Jeppe Frost.

Huen er én ting, mens noget andet er den efterfølgende festivitas; dimission, studenterkørsel og festerne. Indtil videre er alt det i fare, da forsamlingsforbuddet siger, at der maksimalt må samles 10 personer.

- Det hører med til at blive student, og jeg håber virkelig, at det værste til den tid er ovre, siger Jeppe Frost.

Dele af Rosborg Gymnasium & HF er lukket land. Det er alle fællesområderne, som ikke må bruges på grund af, at eleverne - blandt andre Gustav Simonsen (til venstre) og Jeppe Frost skal holde afstand. Foto: Mette Mørk
Annonce

Begge tager sabbatår

Ingen af de to står umiddelbart foran at gøre brug af deres kommende eksamenspapir.

Begge tager et sabbatår, og begge skal i første omgang forsøge at tjene nogle penge.

- Jeg skal tjene penge, så jeg har nogle, når jeg skal i gang med at studere, siger Jeppe Frost, som endnu ikke har besluttet sig for studieretningen:

- Lige nu tænker jeg, at det nok er spansk, jeg skal i gang med, men det kan nå at ændre sig.

Gustav Simonsen arbejder i Bryggen i Vejle, men shoppingcentret er i øjeblikket lukket på grund af coronakrisen.

- Jeg håber, jeg kan fortsætte det arbejde, når alt åbner igen, og så er planen, at jeg senere tager til Østrig og bliver skiinstruktør, siger han og fortsætter:

- Men nu må vi se. Det hele er forhåbentlig ikke lukket ned til den tid, men det kan være, at folk passer lidt mere på pengene end normalt og måske ikke vil bruge dem på skiture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce