Annonce
Give

Gymnastik på hjul: Vesterlund Efterskole i nyt samarbejde med løbehjulslandsholdet

Søren Haubjerg, forstander på Vesterlund Efterskole, er meget begejstret for skolens samarbejde med Urban Street Zone, som betyder, at eleverne både kan gå til skate, scoot og blade, men også at skolen nu er samarbejdspartner for løbehjulslandsholdet. Foto: Astrid Bigum Kristensen
Tre af efterskolens elever er udtaget til det nye landshold i løbehjul, og sammen med valgfaget i skatehallen Urban Street Zone i Brande, er ramperne kridtet op til bevægelse, tricks og fart.
Annonce

Vesterlund: Forleden havde landsholdet for løbehjul den første træningssamling, og det skete på Vesterlund Efterskole. Her har et nyt samarbejde nemlig set dagens lys.

- Vi har indgået et samarbejde med Rullesport Danmark, fordi vi gerne vil støtte Scoot landsholdet, vi vil gerne fremme sporten, og fordi det passer godt ind i vores værdier om bevægelse, siger forstander på Vesterlund Efterskole, Søren Haubjerg.

Samarbejdet betyder blandt andet, at landsholdet kan samles på skolen og bruge skolens gymnastikfaciliter til springtræning, samt mulighed for at træne i skatehallen Urban Street Zone i Brande, som skolen samarbejder med.

Annonce

Nyt valgfag

Ud over det nye samarbejde tilbyder Vesterlund Efterskole nemlig også faget skate, scoot, blade, der foregår hos Urban Street Zone. Her kan eleverne slå sig løs på skateboard, på løbehjul og rulleskøjter.

- Vi startede faget sidste skoleår, og i år kan vi se, at der en håndfuld, der har valgt os ud fra det. Vi har for nogle år tilbage undervist lidt i skateboard, men vi manglede facilieterne, og så døde det ud. Men så blev vi kontaktet af Rune Lyager fra Urban Street Zone, og vi har et fantastisk samarbejde med ham, siger Lars Nørregård, der er afdelingsleder på efterskolen.

Annonce

Plads til alle

Og selvom Urban Street Zone tilbyder professionelle rammer, og skolen allerede tiltrækker semiprofessionelle udøvere, så understreger forstander Søren Haubjerg, at faget  - og skolen - er for alle.

- Vi synes, at det er en fed ide, der understøtter vores bevægelseskultur, eleverne kan have det sjovt, og bevægelse frigiver energi, så de er gode til at koncentrere sig i skolen. Og det passer også ind i vores gymnastikpakke, hvor der både er noget for begyndere og eliten. Og selvom landsholdskørerne lever et semiprofessionelt liv, så er de helt almindelige elever her, der går på skolen på samme vilkår som alle andre, siger han.


Vi synes, at det er en fed ide, der understøtter vores bevægelseskultur, eleverne kan have det sjovt, og bevægelse frigiver energi, så de er gode til at koncentrere sig i skolen.

Søren Haubjerg, forstander, Vesterlund Efterskole


Annonce

Gadekultur i nye rammer

Både Søren Haubjerg og Lars Nørregård glæder sig over det frugtbare samarbejde med Urban Street Zone, og de tror på, at faget har en fremtid.

- Mange unge har jo rodet lidt med et skateboard og har haft hjul under fødderne. Og skateboard er jo blevet en OL-disciplin, og så tager det resten af verden med, siger Lars Nørregård.

Og for Søren Haunbjerg er løbehjulsporten slet ikke så langt fra det, der har været efterskolens varemærke i så mange år.

- Al deres luftsans, altså skruer, saltoer og så videre, det er taget lige ud af gymnastikkens verden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce