Annonce
Billund

Gymnastikskolen giver både nye tricks og venskaber

Der bliver øvet en masse spring på denne uges gymnastikskole i Billund Idrætscenter. 80 børn deltager i gymnastikskolen. Foto: Alex Hermann
Der bliver i disse dage både hoppet og sprunget på livet løs i Billund Idrætscenter, hvor DGI har arrangeret en tre dage lang gymnastikskole.

Billund: For 80 børn mellem 6 og 10 år bliver der ikke slappet af i den sidste uge af skoleferien. Den bruger de i stedet på at hoppe og springe og lave rytmisk gymnastik på DGI’s gymnastikskole, der finder sted i Billund Idrætscenter.

- Det er sjovt, fordi man lærer en masse forskellige tricks, lød det fra syvårige Gustav Enggaard få sekunder efter, at han var landet på hovedet i springgraven.

Gustav Enggaard (forrest) og Jeppe Thomsen, der begge er syv år og fra Billund, kan godt lide at være på gymnastikskole. De lærer en masse tricks og møder en masse nye mennesker. Foto: Alex Hermann

- Jeg plejer ikke at lave saltoer derhjemme. Det må jeg ikke for min mor og far, når vi er hjemme. Men jeg har næsten lært at stå på hænder, fortalte Gustav Enggaard.

Annonce

De motoriske evner bliver efter alt at dømme forbedret, men gymnastikskolen kan også bidrage med noget socialt. Det var i hvert fald, hvad Jeppe Thomsen på syv år fremhævede, da han blev spurgt, hvad der var fedt ved at være på gymnastikskole.

- Vi lærer alle mulige tricks og laver alle mulige ting, og så er det sjovt at møde mange nye mennesker, sagde han.

Stor efterspørgsel

Sidste år deltog 100 børn i gymnastikskolen, men restriktioner på grund af coronapandemien har gjort det nødvendigt at begrænse antallet af deltagere.

- Vi har været nødt til at sætte en begrænsning, da hele skolen inklusiv instruktører kun må bestå af 100 personer. Vi skulle være omkring 10 instruktører, så for at være på den sikre side satte jeg et loft på 80, fortæller Caspar Hansen, der er leder af gymnastikskolen.

I løbet af de tre dage skal alle børnene på gymnastikskolen igennem en masse rytmisk gymnastik og spring. Til slut viser de alle de nye tricks frem for hinanden. Foto: Alex Hermann

Selvom der lige uden for dørene i Billund Idrætscenter er godt gang i en fodboldskole, og der blot få kilometer væk i Vandel er håndboldskole i denne uge, har det ikke været noget problem for gymnastikskolen at få fyldt de 80 pladser op.

- Der står 17 på venteliste, så det har været meget eftertragtet at være med, siger Caspar Hansen.

Annonce

Intern opvisning

I løbet af de tre dage, som gymnastikskolen varer, kommer børnene til at træne en masse gymnastik.

Coronaen er også på gymnastikskolen årsag til udfordringer. Der har kun været plads til 80 børn på skolen, og Caspar Hansen, der står i spidsen for gymnastikskolen, må flere gange om dagen tørrer måtter og redskaber af. Foto: Alex Hermann

- De skal både lære noget spring og noget rytme. Skolen plejer at slutte med en opvisning, men den er droppet, da vi ikke må være så mange i hallen. I stedet laver vi en intern opvisning, hvor de viser hinanden, hvad de har lært, siger Casper Hansen.


Jeg plejer ikke at lave saltoer derhjemme. Det må jeg ikke for min mor og far, når vi er hjemme. Men jeg har næsten lært at stå på hænder.

Gustav Enggaard, 7 år


- Det betyder meget for dem at vise, hvad de har lært. Det kan godt være, at det så ikke er mor og far, der får det at se, men det er der så nogle andre, der gør i stedet, fortæller skolelederen.

Årets gymnastikskole slutter onsdag eftermiddag.

Selvom der på samme tid er fodboldskole lige uden for døren i Billund og håndboldskole i Vandel, har det ikke været noget problem for gymnastikskolen at få fyldt pladserne op. Faktisk står der 17 børn på venteliste. Foto: Alex Hermann
Annonce
Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Alarm 112

Mange uheld i kommunen: Bilist pløjede ind i vejarbejde og tuktuk lavede saltomortale

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Erhverv

Billund Syds nye boligområde: Få symbolske indrømmelser - Er det godt nok?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Annonce