Annonce
Billund

Gymnastikskolen giver både nye tricks og venskaber

Der bliver øvet en masse spring på denne uges gymnastikskole i Billund Idrætscenter. 80 børn deltager i gymnastikskolen. Foto: Alex Hermann
Der bliver i disse dage både hoppet og sprunget på livet løs i Billund Idrætscenter, hvor DGI har arrangeret en tre dage lang gymnastikskole.
Annonce

Billund: For 80 børn mellem 6 og 10 år bliver der ikke slappet af i den sidste uge af skoleferien. Den bruger de i stedet på at hoppe og springe og lave rytmisk gymnastik på DGI’s gymnastikskole, der finder sted i Billund Idrætscenter.

- Det er sjovt, fordi man lærer en masse forskellige tricks, lød det fra syvårige Gustav Enggaard få sekunder efter, at han var landet på hovedet i springgraven.

Gustav Enggaard (forrest) og Jeppe Thomsen, der begge er syv år og fra Billund, kan godt lide at være på gymnastikskole. De lærer en masse tricks og møder en masse nye mennesker. Foto: Alex Hermann

- Jeg plejer ikke at lave saltoer derhjemme. Det må jeg ikke for min mor og far, når vi er hjemme. Men jeg har næsten lært at stå på hænder, fortalte Gustav Enggaard.

De motoriske evner bliver efter alt at dømme forbedret, men gymnastikskolen kan også bidrage med noget socialt. Det var i hvert fald, hvad Jeppe Thomsen på syv år fremhævede, da han blev spurgt, hvad der var fedt ved at være på gymnastikskole.

- Vi lærer alle mulige tricks og laver alle mulige ting, og så er det sjovt at møde mange nye mennesker, sagde han.

Annonce

Stor efterspørgsel

Sidste år deltog 100 børn i gymnastikskolen, men restriktioner på grund af coronapandemien har gjort det nødvendigt at begrænse antallet af deltagere.

- Vi har været nødt til at sætte en begrænsning, da hele skolen inklusiv instruktører kun må bestå af 100 personer. Vi skulle være omkring 10 instruktører, så for at være på den sikre side satte jeg et loft på 80, fortæller Caspar Hansen, der er leder af gymnastikskolen.

I løbet af de tre dage skal alle børnene på gymnastikskolen igennem en masse rytmisk gymnastik og spring. Til slut viser de alle de nye tricks frem for hinanden. Foto: Alex Hermann

Selvom der lige uden for dørene i Billund Idrætscenter er godt gang i en fodboldskole, og der blot få kilometer væk i Vandel er håndboldskole i denne uge, har det ikke været noget problem for gymnastikskolen at få fyldt de 80 pladser op.

- Der står 17 på venteliste, så det har været meget eftertragtet at være med, siger Caspar Hansen.

Annonce

Intern opvisning

I løbet af de tre dage, som gymnastikskolen varer, kommer børnene til at træne en masse gymnastik.

Coronaen er også på gymnastikskolen årsag til udfordringer. Der har kun været plads til 80 børn på skolen, og Caspar Hansen, der står i spidsen for gymnastikskolen, må flere gange om dagen tørrer måtter og redskaber af. Foto: Alex Hermann

- De skal både lære noget spring og noget rytme. Skolen plejer at slutte med en opvisning, men den er droppet, da vi ikke må være så mange i hallen. I stedet laver vi en intern opvisning, hvor de viser hinanden, hvad de har lært, siger Casper Hansen.


Jeg plejer ikke at lave saltoer derhjemme. Det må jeg ikke for min mor og far, når vi er hjemme. Men jeg har næsten lært at stå på hænder.

Gustav Enggaard, 7 år


- Det betyder meget for dem at vise, hvad de har lært. Det kan godt være, at det så ikke er mor og far, der får det at se, men det er der så nogle andre, der gør i stedet, fortæller skolelederen.

Årets gymnastikskole slutter onsdag eftermiddag.

Selvom der på samme tid er fodboldskole lige uden for døren i Billund og håndboldskole i Vandel, har det ikke været noget problem for gymnastikskolen at få fyldt pladserne op. Faktisk står der 17 børn på venteliste. Foto: Alex Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce