Annonce
Vejle

Gys og gru: Tør du adoptere et barn fra Løget Børnehjem?

Tør du lægge vejen forbi Børnehjemmet Løget tirsdag og onsdag i vinterferien? Her kan du adoptere et traumatiseret barn. Foto: Jonas Normann

Børnehjemmet Løget har åbent 12. og 13. februar, hvor alle kan indløse billet til Løget Ungeråds og Dystopias "haunted house".

Løget: Et nyt børnehjem åbner 12. februar i en af blokkene på Løget Høj, og samme dag åbner børnehjemmet for adoptioner.

Helt almindelige børn er der ikke tale om i Børnehjemmet Løget, som har til huse i en blokkenes kældre. Her bor en række utilpassede børn og unge, som hver især har en traumatisk fortid og en diagnose.

Nogle af disse børn søger desperat et kærligt hjem, mens andre føler sig mere hjemme på børnehjemmet. Imens arbejder de ansatte hårdt for at få børnene afsat, men det er ikke så ligetil, da børnenes adfærd er uforudsigelig, skræmmende og forstyrrende.

Hvis du tør besøge børnehjemmet, skal du indløse billet og bestille tid enten den 12. og 13. februar. Så vil Løget Ungeråd og Dystopia Entertainment sørge for, at du får en skræmmende oplevelse i det såkaldte "haunted house", hvor gæsterne går gennem en serie af uhyggelige rum med det formål at blive skræmt!

Børnehjemmets koncept

Børnehjemmet Løget er et horrorbaseret, interaktivt totalteater, hvor de besøgende selv er medvirkende i forestillingen og får fortællingen fra skuespillerne helt tæt på. Oplevelsen er et såkaldt "haunted house", hvor gæster i små grupper går gennem en serie af uhyggelige rum og bliver skræmt af skuespillere og effekter.Gæsterne, som besøger børnehjemmet, er potentielle forældre til børnehjemsbørnene. De bliver af en ansat ført gennem børnehjemmet, hvor de løbende bliver præsenteret for børnene og har en kort udveksling med disse. Efter at have mødt alle børnene, skal forældrene beslutte sig for, hvilket barn de gerne vil adoptere. Det er dog ikke sikkert, de har et valg, da de ansatte kan have fundet det bedste match. Det eneste, som er sikkert er, at gæsterne ikke kommer tomhændede hjem...Billetterne til forestillingen koster 50 kroner og kan købes på aab.nemtilmeld.dk. Der er plads til cirka 40 personer ad gangen hvert 30. minut.

Det koster 50 kroner at få adgang til rummene i børnehjemmet, og billetter skal bestilles på forhånd. Foto: Jonas Normann

Vil give et positivt indtryk

Det er første gang, at Dystopia Entertainment indgår et samarbejde, hvor andre aktører er med til at lave rammefortællingen og udvikle arrangementet, og for det otte personer store ungeråd i Løget handler det om at skabe en aktivitet, som henvender sig til unge og voksne. Ikke kun i Løget, men fra hele Vejle.

- Vores førsteprioritet er at give især de unge i Løget en oplevelse, men vi vil gerne invitere alle til at komme. Vi vil gerne være med til at gøre Løget mere kendt, så folk kan få en positiv tankegang om Løget og de ting, der foregår her, fortæller formanden for Løget Ungeråd, Jonas Nielsen.

Han er selv horrorfan og var med til at få idéen til gyser-kælderen ved efterårets halloween, og Dystopia, der normalt holder til på Mørkedalsvej i Vejle, gik positivt ind i samarbejdet med de unge, da ungerådet henvendte sig.

Sådan bliver forestillingen solgt på plakaten. Foto: Andrés Baldursson
Annonce

De er oprigtig interesserede

Billetter til det interaktive totalteater koster 50 kroner, og det dækker omkostningerne til forestillingerne.

Ungerådet får opbakning fra omkring 30 frivillige, der skal være med til at løse en række opgaver, lige fra opstilling af kulisser i dagene før åbningen til håndtering af gæsterne de to åbningsdage. Dystopia stiller med 10 skuespillere, en instruktør og en makeup-artist.

- Billetprisen dækker vores omkostninger, for vi betaler Dystopia for at stille op. Men vi kan mærke, at de ikke gør det for pengenes skyld. De er oprigtig interesserede i at gøre det sammen med os, siger ungerådsformanden.

Løget Ungeråd består af en gruppe af unge med blandet etnicitet fra 14 til 18 år. Formålet med rådet er, at medlemmerne skal fungere som rollemodeller og talerør for resten af boligområdets unge, samtidig med at der etableres et stærkt og solidt fællesskab blandt Løgets beboere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce