Annonce
Vejle

Gys og gru: Tør du adoptere et barn fra Løget Børnehjem?

Tør du lægge vejen forbi Børnehjemmet Løget tirsdag og onsdag i vinterferien? Her kan du adoptere et traumatiseret barn. Foto: Jonas Normann

Børnehjemmet Løget har åbent 12. og 13. februar, hvor alle kan indløse billet til Løget Ungeråds og Dystopias "haunted house".

Løget: Et nyt børnehjem åbner 12. februar i en af blokkene på Løget Høj, og samme dag åbner børnehjemmet for adoptioner.

Helt almindelige børn er der ikke tale om i Børnehjemmet Løget, som har til huse i en blokkenes kældre. Her bor en række utilpassede børn og unge, som hver især har en traumatisk fortid og en diagnose.

Nogle af disse børn søger desperat et kærligt hjem, mens andre føler sig mere hjemme på børnehjemmet. Imens arbejder de ansatte hårdt for at få børnene afsat, men det er ikke så ligetil, da børnenes adfærd er uforudsigelig, skræmmende og forstyrrende.

Hvis du tør besøge børnehjemmet, skal du indløse billet og bestille tid enten den 12. og 13. februar. Så vil Løget Ungeråd og Dystopia Entertainment sørge for, at du får en skræmmende oplevelse i det såkaldte "haunted house", hvor gæsterne går gennem en serie af uhyggelige rum med det formål at blive skræmt!

Børnehjemmets koncept

Børnehjemmet Løget er et horrorbaseret, interaktivt totalteater, hvor de besøgende selv er medvirkende i forestillingen og får fortællingen fra skuespillerne helt tæt på. Oplevelsen er et såkaldt "haunted house", hvor gæster i små grupper går gennem en serie af uhyggelige rum og bliver skræmt af skuespillere og effekter.Gæsterne, som besøger børnehjemmet, er potentielle forældre til børnehjemsbørnene. De bliver af en ansat ført gennem børnehjemmet, hvor de løbende bliver præsenteret for børnene og har en kort udveksling med disse. Efter at have mødt alle børnene, skal forældrene beslutte sig for, hvilket barn de gerne vil adoptere. Det er dog ikke sikkert, de har et valg, da de ansatte kan have fundet det bedste match. Det eneste, som er sikkert er, at gæsterne ikke kommer tomhændede hjem...Billetterne til forestillingen koster 50 kroner og kan købes på aab.nemtilmeld.dk. Der er plads til cirka 40 personer ad gangen hvert 30. minut.

Det koster 50 kroner at få adgang til rummene i børnehjemmet, og billetter skal bestilles på forhånd. Foto: Jonas Normann

Vil give et positivt indtryk

Det er første gang, at Dystopia Entertainment indgår et samarbejde, hvor andre aktører er med til at lave rammefortællingen og udvikle arrangementet, og for det otte personer store ungeråd i Løget handler det om at skabe en aktivitet, som henvender sig til unge og voksne. Ikke kun i Løget, men fra hele Vejle.

- Vores førsteprioritet er at give især de unge i Løget en oplevelse, men vi vil gerne invitere alle til at komme. Vi vil gerne være med til at gøre Løget mere kendt, så folk kan få en positiv tankegang om Løget og de ting, der foregår her, fortæller formanden for Løget Ungeråd, Jonas Nielsen.

Han er selv horrorfan og var med til at få idéen til gyser-kælderen ved efterårets halloween, og Dystopia, der normalt holder til på Mørkedalsvej i Vejle, gik positivt ind i samarbejdet med de unge, da ungerådet henvendte sig.

Sådan bliver forestillingen solgt på plakaten. Foto: Andrés Baldursson
Annonce

De er oprigtig interesserede

Billetter til det interaktive totalteater koster 50 kroner, og det dækker omkostningerne til forestillingerne.

Ungerådet får opbakning fra omkring 30 frivillige, der skal være med til at løse en række opgaver, lige fra opstilling af kulisser i dagene før åbningen til håndtering af gæsterne de to åbningsdage. Dystopia stiller med 10 skuespillere, en instruktør og en makeup-artist.

- Billetprisen dækker vores omkostninger, for vi betaler Dystopia for at stille op. Men vi kan mærke, at de ikke gør det for pengenes skyld. De er oprigtig interesserede i at gøre det sammen med os, siger ungerådsformanden.

Løget Ungeråd består af en gruppe af unge med blandet etnicitet fra 14 til 18 år. Formålet med rådet er, at medlemmerne skal fungere som rollemodeller og talerør for resten af boligområdets unge, samtidig med at der etableres et stærkt og solidt fællesskab blandt Løgets beboere.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB møder ude Brøndby; bliver den onde stime brudt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Vejle Boldklub

Træner Peter Sørensen er uden betænkelighed: Derfor ligner det lyndebut til VB’s nyeste mand

Annonce