Annonce
Give

Håbet for 430 truede arbejdspladser i Give drukner i valgkamp

Mads Graves. Arkivfoto

Læserbrev: Siden der i 2017 blev lagt en anti-dumpingtold på forskellige uforarbejdede typer stål fra Asien, har det truet 430 arbejdspladser hos Welcon i Give.

De producerer tårne til vindmøller, men på grund af EU-toldreglerne opnår Kina store konkurrencefordele, fordi de kan producere meget billige tårne med subsidieret asiatisk stål.

Det virker tosset at lægge tariffer på asiatisk stål for at hjælpe den europæiske tårn-branche, men samtidig ikke på kinesiske ståltårne.

Det burde være logisk, at EU-tolden gjaldt for kinesisk stål såvel som kinesiske ståltårne.

Desværre er EU-politikerne så smittet af valgfeber, at stort set intet kan vedtages. Det virker lige så tosset, for i mellemtiden risikerer vi, at virksomheder som Welcon knækker nakken på konkurrencen.

Er det fair? Overhovedet ikke.

Derfor har vi i Arbejdsgiverne sammen med danske folketingspolitikere bidt os fast i problematikken for at puste vind i sejlene, så de mange truede danske arbejdspladser i vindmølleindustrien bevares.

Men det er urimeligt svært at rejse nye sager netop nu på grund af det kommende Europaparlamentsvalg. Det har jeg forståelse for, men vi kan ikke kræve, at arbejdsmanden på gulvet har det.

Det er mærkeligt, at erhvervsminister Rasmus Jarlov (V) ikke har gjort noget endnu, trods vi har sat fokus på problematikken i et stykke tid, og erhvervsordføreren i Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, har stillet ham et §20-spørgsmål for over en måned siden.

Er det fair for de 430 medarbejdere i Welcon (og endnu flere, hvis man tænker på medarbejdere hos deres samarbejdspartnere og kunder)? Heller ikke.

Derfor er det glædeligt, at netop Hans Kristian Skibby i VAF 8. februar har sagt, at han vil forsøge at få erhvervsministeren ind i kampen ved at stille et onsdagsspørgsmål.

Det skal dreje sig om ministerens holdning til, at danske arbejdspladser er truede af en EU-told på uforarbejdet stål fra Kina.

Indtil videre er det sådan, at medarbejderne i Welcon ikke kan andet end stå forsvarsløst på sidelinjen, mens kineserne ifører sig førertrøjen.

Og derfor håber jeg på, at de danske folketingspolitikere og EU-politikere stiller sig selv det spørgsmål, om valgkampen eller kampen om at fastholde 430 danske arbejdspladser er vigtigst?

Indtil videre er det sådan, at medarbejderne i Welcon ikke kan andet end stå forsvarsløst på sidelinjen, mens kineserne ifører sig førertrøjen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce