Annonce
Sport

Håbet om en normal sæson lever fortsat hos Razorbacks

Sæsonen 2020 kom i gang midt i august, men allerede en god måneds tid senere måtte den afbrydes og blev aldrig spillet til ende. Arkivfoto: Ole Nielsen Ritzau/Scanpix
Nationalligaens første runde er skubbet cirka en måned. Det skyldes både et sportsligt og økonomisk hensyn, siger Kaj Sørensen, formand for Triangle Razorbacks.
Annonce

Vejle: Håbet om en næsten normal sæson lever fortsat hos Triangle Razorbacks.

- Det er i al fald det, vi satser på og arbejder hen imod, siger Kaj Sørensen, der er klubbens formand.

Men den bliver dog også kun næsten normal, da Kaj Sørensen forudser, at tilskuere i større antal næppe lukkes ind på denne side af sommerferien, og så er sæsonstarten rykket fra medio april til en måned senere.

- Vi er kun fem hold i Nationalligaen (den bedste række, red.), så vi kan sagtens nå at afvikle grundspilskampene og blive færdige med dem til september, som vi plejer, siger Kaj Sørensen og fortsætter:

- Og så betyder en senere sæsonstart, at vi sparer penge i forhold til vores udenlandske spillere.

De udenlandske spillere kommer normalt kort inden sæsonstart og lønnes kun i den tid, de er i landet. Dermed spares der cirka én månedsløn per spiller, når sæsonstart skubbes.

Annonce

En økonomisk bet

Økonomisk er det en bet for klubberne, at det ligner et forår uden tilskuere, da en stor del af Triangle Razorbacks’ indtægter kommer i forbindelse med kampene.

- Det rammer os, når tilskuerne mangler, men det vigtigste er, at vi kommer i gang med at spille, siger Kaj Sørensen.

Amerikansk fodbold blev ad to omgange hårdt ramt i 2020. I foråret kom turneringen aldrig i gang på grund af nedlukningen, og da den så kom i gang, viste det sig umuligt at spille færdig, da forsamlingsforbuddet blev strammet.

Annonce

Kan se med fra sofaen

Publikum får dog mulighed for at kigge med hjemme fra sofaen, da der er indgået aftale med tv-stationen Sport Live, som i den kommende sæson sender kampe fra Nationalligaen.

Planen er ifølge Kaj Sørensen, at Sport Live sender én kamp direkte fra hver spillerunde, mens de øvrige kamp vil være mulige at hente ned via streaming på American Football Internationals platform, som det også var muligt i sæsonen 2020.

Sport Live er en tv-station, som har en stribe af de mindre tv-mæssige sportsgrene på programmet. Det gælder for eksempel kampe fra den nationale holdturnering i badminton, og transmissioner fra dansk boksning, cykelsport og bordtennis.


Det rammer os, når tilskuerne mangler, men det vigtigste er, at vi kommer i gang med at spille.

Kaj Sørensen, formand for Razorbacks
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce