Annonce
Billund

Håndboldbank: Grindsted burde faktisk have lov at være en spiller mere på banen

Frederik Nielsen blev inden opgøret mod Grindsted kåret som årets spiller. Han kom på en meget svær opgave mod det vestjyske ligahold, der uden det store besvær vandt med 35-27. Foto: Alex Hermann.
Der er markant forskel på et midterhold i 1. division og et hold, der spiller med om medaljer. Selvom Grindsted med et nederlag på 35-27 slap nogenlunde hæderligt fra opgøret mod Skjern, var der tydelig klasseforskel, når vestjyderne skruede op for niveauet.

Grindsted: På en måde var det meget symbolsk, at Grindsted GIF allerede i midten af 1. halvleg af kampen mod Skjern Håndbold fik en udvisning for at være en spiller for meget på banen. Allerede på dette tidspunkt var klasseforskellen mellem de to mandskaber nemlig så udtalt, at det faktisk havde været mere end rimeligt, hvis Grindsted havde fået lov til at være en spiller mere.

Det mente dommerne imidlertid ikke, og Daniel Jørgensen - som var den lidt for ivrige Grindsted-spiller - blev derfor belønnet med en udvisning. Dommerne insisterede på, at holdene skulle have lige mange spillere på banen, og under de omstændigheder var Skjern bare et niveau over Grindsted.

De, der havde sat næsen op efter en pokaloverraskelse, blev slemt skuffede. Skjern mødte op med hele striben af stjernespillere og præsenterede et holdkort, der i højere grad er berettiget til at spille om medaljer og mesterskaber end at bruge en fredag aften i Grindsted.

Annonce

Skjern skal spille om mesterskaber

Medajler og mesterskaber er netop, hvad Skjern-spillerne skal dyste om i næste weekend, når de skal spille semifinale - og måske finale - i sidste års pokalturnering, og måske var netop dette årsagen til, at opgøret i Grindsted ikke udviklede sig, som den slags kampe ellers ofte gør, når hold fra øverste hylde møder et på papiret langt svagere hold: Det undertippede hold får lov at være med og vise lidt tænder, inden favoritterne i løbet af 2. halvleg sætter tingene på plads.

Den uskrevne regel kender de åbenbart ikke til i Skjern, der bragede løs med alle stjernerne på banen. Da målmand Robin Haug endvidere havde godt fat i Grindsted-skytterne, var der tale om klasseforskel.

Der blev taget godt fat i det vestjyske forsvar. Her må Bjarke Nybo Jørgensen bruge alle kræfter i et forsøg på at komme igennem. Foto: Alex Hermann,

Men måske burde Skjern-målmanden slet ikke have haft så god en aften. Allerede efter syv minutter røg han i karambolage med Grindsteds Rolf Ravn, og set med blå Grindsted-briller lignede det unægteligt, at den norske Skjern-målmand sendte en hævnakt i retning af Rolf Ravn. En observation, som Rolf Ravn efter kampen erklærede sig enig i. Dommerne nåede dog frem til en anden konklusion.

Annonce

En stor udfordring

Rolf Ravn var en af de Grindsted-spillere, der kom på hårdt arbejde, og han spillede mere angrebsspil, end han plejer. Selvom han har erfaring fra landets øverste række, var det en vanskelig opgave at møde et tophold i ligaen.

- Det var en stor udfordring. Det er lang tid siden, vi har spillet, og de er stadig i sæsonen. Desuden har vi mistet en del spillere, som ikke var med i dag, så vi var ret smalle, lød det efter opgøret fra Rolf Ravn med henvisning til, at Grindsted blot havde 11 spillere i brug til kampen.

Rolf Ravn er en af de få Grindsted-spillere, der tidligere har spillet ligahåndbold. Han kunne dog ikke hamle op med fredagens modstander, Skjern, der sikkert spillede sig videre i pokalturneringen. Foto: Alex Hermann.

- Jeg oplever, at de spiller igennem, og at vi løfter os og tør spille noget mere i 2. halvleg, efter kampen faktisk er afgjort i 1. halvleg. Så på den måde er det også en oplevelse, som vi kan bruge i forberedelserne frem mod den nye sæson, sagde Rolf Ravn, der ligesom sine holdkammerater var glad for, at der igen kunne være tilskuere til stede til kampene.

Efterhånden har Grindsted-spillerne næsten vænnet sig til at spille uden publikum, og det gør en forskel på banen, om der er tilskuere eller ej.

- Det var en god oplevelse at spille for mennesker igen. Det prægede vores kommunikation. Det er ikke naturligt for os at skulle råbe så højt til hinanden, så det måtte vi lige bruge lidt tid på at tune os ind på igen, lød det fra Rolf Ravn.

Annonce

Debut til Grindsted-målmand

Kampen bød på debut til målmanden Magnus Møller der i 2. halvleg kom på banen i stedet for den sædvanlige førstemålmand, Christian Wetche. Hans første aktion på banen var et straffekast over for Anders Eggert, der stadig er en af fagets absolut bedste i den disciplin. Den duel tabte Møller, men han leverede i løbet af sin tid på banen flere særdeles fine redninger.

Dermed er Grindsteds første sæson i 1. division definitivt forbi. Næste turneringskamp finder sted i september, når der igen skal spilles om point i den nye sæson.


Det var en stor udfordring. Det er lang tid siden, vi har spillet, og de er stadig i sæsonen.

Rolf Ravn, Grindsted-spiller


Det er over en måned siden, at Kristoffer Jessen og de andre Grindsted-spillere lukkede sæsonen i 1. division. Skjern skal derimod spille om medaljer i næste weekend, og de vestjyske fuldtidsprofessionelle tog da heller ikke let på opgaven, da de besøgte Magion. Foto: Alex Hermann.
Kampen mod Skjern blev den første, hvor der igen kunne være tilskuere til Grindsteds kampe. 500 tilskuere havde fået adgang til Magion, hvor de kunne se Skjerns stjernespillere slå Grindsted. Foto: Alex Hermann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Annonce