Annonce
Vejle

Håndbolddommer måtte følge nervepirrende afgørelse på tv: Jeg var ved at dø flere gange

Mads Hansen er fuld af lovord over de kroatiske dommere, der dømte kampen mellem Danmark og Egypten onsdag aften. Foto: Ole Nielsen
Håndbolddommer Mads Hansen så håndboldlandsholdets sejr over Egypten fra sit hjem i Vejle, efter at han er sendt hjem fra VM med en positiv coronatest i bagagen.

Vejle: Håndbolddommer Mads Hansen er normalt kendetegnet ved at have styr på sit temperament. Som han selv siger: "Tryk avler modtryk, så det nytter ikke noget, at jeg lader mig rive med eller lader tingene køre op, når jeg skal dømme en kamp."

Men den erfarne dommer var totalt i sine følelsers vold, da han onsdag aften fulgte det danske landshold i kamp mod værtsnationen Egypten ved VM i håndbold.

Mads Hansen fulgte kampen fra sofaen sammen med sin familie i Mølholm i Vejle. Han fortæller, at han ikke sad ret meget ned undervejs i den nervepirrende dyst, der endte med, at Danmark gik videre til semifinalen fredag aften.

- Jeg råbte og skreg. Jeg kan nærmest ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet noget lignende. Jeg var lige ved at dø flere gange, og jeg måtte flere gange gå ud af stuen, så spændende var det, fortæller Mads Hansen.

- Selvom jeg nu har været dommer i 25 år, sker der stadig noget helt specielt, når jeg ser landsholdet, og kampen i går var helt utrolig. Jeg kan nærmest ikke huske, hvornår jeg har oplevet noget som i går, tilføjer Mads Hansen.

Annonce

Forrygende dommerpræstation

Efter uafgjort i den normale spilletid måtte landsholdet ud i to omgange forlænget spilletid, inden kampen til slut blev afgjort på et straffekast af Lasse Svan. Dermed er Danmark videre i semifinalen, hvor spillerne skal møde Spanien.


Jeg råbte og skreg. Jeg kan nærmest ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet noget lignende.

Mads Hansen


- Der var så mange ting, der faldt oven i hinanden, og tre gange måtte dommerne ty til video. Det kunne ikke være mere spændende, siger den danske dommer.

-  Hvordan synes du, dine kroatiske dommerkolleger klarede at dømme kampen?

- Jeg vil sige, at set fra et dommerfagligt synspunkt, synes jeg, at de leverede en forrygende præstation, og det har jeg også for længst skrevet til dem, siger Mads Hansen.

Mads Hansen var indtil søndag selv dommer i VM-slutrunden sammen med sin kollega Jesper Madsen. Men en positiv coronatest satte en stopper for danskernes VM-deltagelse.

- Vi havde dømt fire kampe, og vi skulle nok have dømt fire mere, hvis det ikke var, fordi jeg blev testet positiv sidste torsdag. Det satte en desværre en stopper for vores deltagelse i turneringen, forklarer Mads Hansen.

Annonce

Mads er glad for at være kommet hjem

Mads Hansen ærgrer sig selvfølgelig over, at VM dermed var slut for den danske dommerduo, men han glæder sig samtidig over, at han og Jesper Madsen fik lov til at rejse hjem fra Egypten.

- Jeg blev heldigvis efterfølgende testet negativ to gange. Vi blev testet hver dag i Egypten, og to dommerpar, jeg kender, de franske og de slovenske dommere, sidder stadig i Egypten, fordi de stadig ikke er testet negativ.  De er på en måde fanget i ingenmandsland, for de er jo ude af turneringen, men kan samtidig ikke få lov at rejse hjem. Så midt i skuffelsen over, at vi ikke nåede at dømme flere kampe, glæder jeg mig helt sikkert over, at vi fik lov at rejse hjem.  Jeg kom hjem i søndags, fortæller Mads Hansen.

Nu er den danske dommer sammen med resten af Håndbolddanmark klar til at heppe på det danske landshold, når det går løs fredag aften.

Kampen kan ses på DR klokken 20.30.

Mads Hansen har tidligere dømt ved fire VM-slutrunder - den første i 2009 - sammen med sin dommermakker gennem 24 år, Martin Gjeding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce