Annonce
Billund

Håndboldherrerne har indledt træningen frem mod sæson i 1. division

Det er store udfordringer, der venter Grindsteds håndboldspillere i den kommende sæson, hvor de skal optræde i 1. division. Forberedelserne til den nye sæson er nu gået i gang. Arkivfoto: Martin Ravn
Den nye sæson i 1. division bliver skudt i gang den første weekend i september. Spillerne fra Grindsted GIF har sat gang i træningen.
Annonce

Grindsted: De bedste håndboldherrer fra Grindsted GIF er nu gået i gang med at forberede sig på den kommende sæson. For første gang i klubbens historie er Grindsted GIF rykket op i 1. division, og der venter derfor markant større udfordringer end i de seneste sæsoner.

Spillerne er i denne uge begyndt træningen frem mod den kommende sæson. Her fik de lov til som det første at prøve kræfter med den berømte - og berygtede - bip-test, hvor fysikken virkelig kommer på prøve.

Resultatet af testen viste, at spillerne har trænet flittigt under coronapausen, og der kan derfor blive fokuseret på at spille håndbold i stedet for kedelig fysisk træning for at komme i form.

- Det var dejligt at få bekræftet, at aftalen om fysisk træning frem gange om ugen er blevet efterlevet. Det giver os en god ballast, både i forhold til at undgå skader, men også til at vi kan koncentrere os om at udvikle både holdets og spillernes tekniske og taktiske færdigheder, siger Grindsted-træner Flemming Pedersen via en pressemeddelelse.

Annonce

Første hjemmekamp 12. september

Den nye sæson i 1. division bliver skudt i gang lørdag den 5. september med en udekamp mod HC Odense. Den første hjemmekamp i Lynghallen kommer en uge senere - den 12. september klokken 15 - hvor den tidligere topklub fra Otterup Håndboldklub kommer på besøg.

Fire træningskampe

Inden den første turneringskamp den 5. september skal håndboldspillerne fra Grindsted GIF igennem fire træningskampe for at finpudse kampformen:

4. august i Lynghallen mod TM Tønder fra 1. division.

10. august i Middelfart mod Faaborg ØH fra 2. division.

12. august i Lynghallen mod AGF fra 2. division.

22. august i Skive mod Skive FH fra 1. division.

Den nordfynske klub hørte i slutningen af 1990'erne til blandt Danmarks bedste og nåede i 1998 sit sportslige højdepunkt, da den via pokalfinalen kvalificerede sig til at spille i Europa Cuppen mod den spanske storklub Santander. Siden har Otterup oplevet et par nedrykninger, men har i de seneste år spillet i 1. division.

Annonce

Sæsonen blev afbrudt

Noget anderledes ser fortiden ud for Grindsted GIF, der indtil for få år siden aldrig havde været andet end en serieklub. Etableringen af Talent Billund gav hurtigt resultater, og på ganske få år har Grindsted GIF spillet sig fra serie 1 til 1. division.


Det var dejligt at få bekræftet, at aftalen om fysisk træning frem gange om ugen er blevet efterlevet. Det giver os en god ballast.

Flemming Pedersen


Oprykningen til 1. division kom i hus under noget utraditionelle omstændigheder, da coronakrisen afbrød sæsonen, mens der stadig resterede et par kampe. Den daværende stilling blev betragtet som slutstilling, og dermed rykkede Grindsted, som lå øverst i 2. division, op i landets næstbedste række.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

Annonce