Annonce
Børkop

Håndboldsucces i Børkop: For første gang i 1. division

Ikke alle med på billedet, for ikke alle var mødt op til træning, men disse gutter, sammen med træner Kim Næsby, er nu at finde i 1. division for U14 drenge. Det er Johannes Skriver yderst til højre. Foto: Jørgen Flindt

For første gang nogen sinde har Børkop HK et håndboldhold i 1. division. U14 drengene er lige rykket op.

Annonce

Gauerslund: Egentligt er det naturstridigt, at Børkop HK nu har et hold i 1. division, for U14 holdet består af kun ni drenge. Og da der skal være syv på banen ad gangen, er der ikke plads til de store udsving.

Men udsving har der ikke været gennem de fem år, holdet har været samlet. Her er der blevet fulgt en rød tråd, og nu er holdet der, hvor det gerne vil være.

- Vi har nået vores mål. Nemlig 1. division, siger målmanden Frederik Bundgaard.

Han er en af de ni drenge, der har knoklet, trænet og grinet sammen i alle år.

- Vi har et vildt godt trænerteam, og så er vi også selv et godt team. Og nu har vi nået vores mål, men vi selvfølgelig stadig efter at vinde kampene, selvom det selvfølgelig bliver noget sværere i 1. division, siger han.

Annonce

Stinkende gode

Og fakta er, at drengene fra Børkop i landets bedste række. Den række er ganske vist delt i to, så man kan komme i A eller B, og Børkop er i B, hvor de skal møde hold som KIF fra Kolding og Klakring fra Horsens, der har den tidligere landsholdsstjerne Lars Christiansen som træner.

- De hold har helt andre forhold, end vi har, så drengene har gjort noget, der er ret imponerende. Det er trods alt første gang Børkop HK har et hold i 1. division. Nogensinde. Men de drenge her er altså også stinkende gode, siger træneren, Kim Næsby.

Han forklarer at grunden til succes også skal findes i, at holdet er så sammentømret.

- Vi har fulgt en plan i fem år, og drengene har været med hele vejen. De kender alle deres pladser på holdet, for de har trænet sammen i så mange år, og vi har hele tiden kunne bygge på. Lag på lag, forklarer han.

Annonce

Lånt tid

Men holdet lever på lånt tid. Om et halvt år er det givet slut.

- Halvdelen af holdet skal på efterskole, og så kan vi ikke stille hold. Det er vildt ærgerligt, men det er bare sådan det er. Og det er helt fint, at drengene her skal prøve kræfter med nye steder, hvor der er mere kamp om pladserne end her, siger træneren.

I første omgang er der nu juleferie, men når den er slut venter 1. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce