Annonce
Trekantområdet

Hånden på hjertet: Jeg mærker at jeg lever

Annonce

Jeg kan mærke at jeg lever.

Denne umiddelbare jordnære registrering er et klart symptom på en snusforvirret og snurrende kompasnål, som ikke kan finde retning. Den har rodfæstet sig indeni mig i den seneste tid.

Så i disse dage er jeg meget taknemmelig for det omskiftelige danske vejr. Jeg kunne ikke finde en mere perfekt baggrund for mit sind lige nu. Det er svært tilfredsstillende at kigge op i den højtragende himmel og se skyerne forvandle himlen fra strålende koboltblå til faretruende dunkle grå og sorte mastodont skykrigere.

Jeg mærker at jeg lever og jeg leder.

Den indre kompasnål snurrer hvileløst rundt, mens den mærkbare krop leder efter de rette ben at gå på. Jeg har brug for et nyt stærkt fundament for at begive mig ud i denne nye verden.

I dag drager jeg ud i den danske sommer med en del tung bagage på ryggen efter en turbulent første halvdel af 2020. Når jeg kigger ind i min egen omgangskreds og lytter til andre mennesker udenom min tætte sfære, oplever jeg, at vi er mange, der reflekterer over 2020 so far…

Jeg har en god veninde, hvis tanker kredser meget omkring numerolgi og spiritualitet. Ifølge hende er 2020 et år fuld af forandring og gennembrud. Personligt er jeg ikke selv optaget af numerologiens univers, men min venindes spirituelle tanker om at se 2020 som forandringens år sætter min snurrende kompasnål lidt i ro. Der er så mange hændelser i år, som har forandret mit verdensbillede. Der er sket meget ude i mine ydre cirkler i livet, men også helt inde i de inderste. Jeg indser her på denne blæsende sommerdag, at ved at byde åndligheden og indsigten i noget, der er større end mig selv, velkommen, så hjælper det mig ind på den rette sti i min søgen efter hvilken vej at gå.

Jeg mærker at jeg lever og jeg væmmes.

Jeg har brugt en del tid på at væmmes ved ligegyldigheder. Det er åndssvagt egentlig. For det ene øjeblik er en ligegyldighed jo blot en tilfældig irriterende bagatel, for i det næste nu at opstå som en potentiel interresant mulighed. Så hvad om snakken så går lidt længe om, hvem man vil inviterer til sit bryllup, eller hvilke shorts der skjuler de lidt for bulede lår… Jeg aftaler nu, at det vil jeg øve mig på at lade være med at væmmes ved. Jeg ved jo inderst inde godt, at det er en opslugenhed i min ”vigtige” virkelighed, som afspejler sig i væmmelsen.

Jeg mærker at jeg lever fordi mit hjerte pumper af sted.

Hånden på hjertet

Klummen "Hånden på hjertet" skrives på skift af følgende:

Christoffer Riis Svendsen, projektleder

Maria Skuladottir, skuespiller

Massimo Grillo, videoproducent

Joachim Grundtvig, skoleleder

Belinda Bech Andersen, administrator

Og hjertet pumper af sted tunet på en kraft om, at der på trods af tungsind er meget at kæmpe for. Jeg kæmper for at opretholde min grundlæggende lyst til at være et ordentligt menneske, som kærer mig om mine nærmeste cirkler af relationer. Jeg vil kunne være der for dem og lade dem være der for mig, uanset hvilken vej vinden blæser indeni og udenfor mig.

Mit hjerte hamrer af sted og fosser hjerteblod ud til alle celler, når jeg indser og mærker, hvad jeg med min beskedne påvirkning kan skabe af ringe i vandet med mine initiativer og begejstring. Det både i projekter og relationer. Kærligheden til de indre og ydre cirkler er noget, jeg lever for her i min sommer melankoli.


Mit hjerte hamrer af sted og fosser hjerteblod ud til alle celler, når jeg indser og mærker, hvad jeg med min beskedne påvirkning kan skabe af ringe i vandet med mine initiativer og begejstring.

Maria Skuladottir


Jeg mærker at jeg lever. Og det er sgu da godt nok.

Andet havde da været ligegyldigt. Så jeg vil kigge på mine nære og mine medmennesker i gadebilledet, på facebook, igennem bilvinduer. Jeg tænker på, hvad der fylder deres hverdag, deres tanker. Jeg finder en sælsom ro ved disse refleksioner. Jeg oplever mig forenet med den verden, som udspiller sig foran mig uden at være i direkte kontakt.

Kom sommer, kom tårer af glæde og sorg, kom videre, kom an næste etape af 2020!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce