Annonce
Erhverv

Håndværkerformand med opfordring: Husk nu at lægge lidt til side

Formand for Fredericia Håndværkerforening Michael Kristensen opfordrer lokale håndværkere til at tjekke indtjeningen. Han mener, der er for mange konkurser i branchen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Selvom de lokale håndværkere har meget at lave, så mener formand for Fredericia Håndværkerforening, der er for mange konkurser i branchen.

Fredericia: Arbejdsløsheden blandt håndværkere er lav, opgaverne står i kø - både fra erhvervslivet og private, og håndværkerne har travlt med at opfylde alle kundernes ønsker.

I teorien et positivt udgangspunkt for at tjene penge. Men desværre er det ikke altid virkeligheden. Ifølge formand for Fredericia Håndværkerforening Michael Kristensen er der for mange konkurser og for små overskud i branchen. Derfor har han en opfordring til håndværksmestrene: Få konsolideret virksomheden - altså sørg for at lægge penge til side til dårlige tider.

- Der er firmaer, som tjener gode penge og udvikler deres virksomhed. Men der er også alt for mange, som har god fremgang på omsætningen og ansætter nye folk, men alligevel ikke tjener en krone mere på bundlinjen, selvom folkene har løbet stærkere. Her skal man give sig tid til at sætte sig ned og se på, hvilken virksomhed er vi, og hvad vil vi. Og så skal man have fokus på indtjeningen, siger Michael Kristensen.

Annonce

Der er firmaer, som tjener gode penge og udvikler deres virksomhed. Men der er også alt for mange, som har god fremgang på omsætningen og ansætter nye folk, men alligevel ikke tjener en krone mere på bundlinjen, selvom folkene har løbet stærkere. Her skal man give sig tid til at sætte sig ned og se på, hvilken virksomhed er vi, og hvad vil vi. Og så skal man have fokus på indtjeningen.

Michael Kristensen, formand Fredericia Håndværkerforening

Tvister kan koste dyrt

Han peger på, at mange mindre virksomheder har ladet sig gribe af opgangstidernes muligheder for at byde ind på større projekter med henblik på at udvikle virksomheden og vokse i volumen. Selvom det kan virke som en fornuftig strategi, kan det også være risikabelt, advarer han.

- Ved store byggerier skal virksomheden stille store garantier - også i flere år frem. Det er en kæmpe risiko, man tager, siger han.

Større sager kan give tvister eller voldgiftssager, og det koster dyrt at skulle lave tingene om, hvis opgaven ikke er udført tilfredsstillende hos kunden i første omgang.

Formand. Efterkalkuler opgaverne

Han peger på, at der er risiko for at levere for skarpe tilbud til kunderne, hvor der ikke er indregnet en risikomargen. Her er det vigtigt at efterkalkulere opgaven, når den er udført, for at finde ud af, om man fik fastsat den rette pris, så der også var penge til at dække tillæg til sociale ydelser og omkostninger til bil, værktøj, kontorpersonale og så videre.

Derfor opfordrer han sine medlemmer til at sørge for at konsolidere virksomheden, så man har noget at stå imod med. Michael Kristensen håber dermed, at flere håndværkervirksomheder kan tjene penge og styre uden om konkurser.

Ej svært at få håndværker

Han peger samtidig på, at virksomhederne i sin iver efter at vokse skal huske at servicere sine faste kunder. Michael Kristensen oplever jævnligt, at privatkunder har den opfattelse, at det på grund af opgangstider er svært at få en håndværker. Men det er ikke virkeligheden, siger han.

- Mit klare indtryk er, at det er til at få en håndværker. De fleste virksomheder har en serviceafdeling, som tager sig af mindre opgaver. Er det større opgaver som nyt tag og vinduer, er der selvfølgelig en ventetid på levering af materialerne, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce