Annonce
Vejle

Håndværkerne havde stort set ikke tid til rejsegilde - se forvandlingen med egne øjne

Boligforeningen Østerbos udviklingschef, Pia Lyngdrup Nedergaard, var klatret op på en palle for at holde sin rejsegildetale. Kort efter var det afdelingsleder i Dansk Boligbyg Heidi Sørensen (t.h) der fik brug for den interimistiske talerstol. Foto: Mette Mørk

Kun soklen og et par indermure står tilbage efter totalrenovering af rækkehuse i Hover.

Hover: Hvis en beboer fra DVB's rækkehuse på Hovertoften vendte hjem efter flere års rejse, ville hun tro, at hun var gået forkert.

De tidligere rødstenshuse med flade tage er umuligt at kende igen. Flade tage er erstattet med høj rejsning og de røde sten erstattet af grå. Så gennemgribende er renoveringen af de 48 boliger, der stadig er i fuld gang.

Og håndværkerne har travlt. Så travlt, at de stort set ikke havde tid til at deltage i det rejsegilde, som boligforeningen Østerbo, der administrerer afdelingen, og Dansk Boligbyg A/S havde arrangeret torsdag eftermiddag.

Selskabet foran den lejede pølsevogn måtte pænt flytte sig, da en gravko skulle igennem med en grabfuld jord. Og under talerne hørtes højlydt banken og boren fra de 12 boliger, der lige nu står på renoveringsprogrammet.

Annonce

Bygget af Vanføres Boligselskab

Det var De Vanføres Boligselskab (DVB), der i 1974 kunne indvie de 48 rækkehus-boliger på Hovertoften som nabo til Plejecentret Hovergården.I 2013 overtog Boligforeningen Østerbo administrationen af afdelingen fra DVB. På det tidspunkt kom der for alvor gang i planerne om at renovere boligerne, der blandt andet var plaget af skimmelsvamp. De levede heller ikke op til nutidens krav om energivenlighed.

Dansk Boligbyg A/S har totalentreprisen på renoveringen. Arkitektfirmaet Arkitema har tegnet de totalt ombyggede boliger, og Sloth-Møller A/S er rådgivere på det 71 millioner kroner dyre projekt.

Arbejdet er udført i etaper på 12 boliger ad gangen. Håndværkerne gik i gang i marts 2017 og skal efter planen være færdige til maj næste år.

Hvornår holder man rejsegilde på et projekt, der strækker sig over flere år? Tjah, selvom halvdelen af rækkehusene allerede står færdige, og beboerne er flyttet ind, valgte Østerbo at vente til næstsidste etape af det store projekt var under nyt tag. Foto: Mette Mørk

Genhuset i området

- Vi har opdelt renoveringen i etaper. Derfor er over halvdelen af boligerne allerede færdige, mens vi er igang med den næstsidste etape, fortalte udviklingschef i Østerbo, Pia Lyngdrup Nedergaard.

I sin tale takkede hun både entreprenøren Dansk Boligbyg og håndværkerne for deres arbejde. Som hun sagde:

- I har arbejdet tidligt og sent - i al slags vejr- og ofte også lørdag og søndag for at overholde tidsfristerne.

Beboerne i afdelingen fik også ros for deres tålmodighed. Ved at dele arbejdet op i etaper, har de kunnet blive boende i området. Men de har måttet lægge ører til meget støj fra byggepladsen.

I gang i halvandet år

Renoveringen til 71 millioner kroner har strakt sig over halvandet år - og kalenderen skriver maj 2019, før de sidste boliger står klar. Men så er det også stort set nye boliger, beboerne flytter ind i.

Landsbyggefonden har støttet renoveringen - og det er også forklaringen på, at man har valgt ikke blot at fjerne de gamle boliger og bygge nyt. Der skal nemlig være tale om renovering for at sikre støtte fra den almennyttige boligfond.

Afdelingsleder i Dansk Boligbyg, Heidi Sørensen, kunne også glæde sig over, at arbejdet skred frem efter planen:

- Det har været et avanceret pulsespil at få til at gå op, konstaterede hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce