Annonce
Fredericia

Hård rock og bløde hjerter: Fuld lydstyrke og falden om halsen

Hår(d) rock på årets Metal Magic festival i Fredericia torsdag, fredag og lørdag. Pladsen ligger for 3. gang på Idrætsvej bag om Fredericia Idrætscenter. Festivalen afvikles for 12. gang. Her første band på scenen torsdag, danske Sunken. 33 andre orkestre er på plakaten. Foto: Søren Gylling
Man kan både få sin hørelse udfordret og genopfriske gamle venskaber på Metal Magic 2019 i Fredericia i disse dage. Heavymusikfestival for 12. gang i træk.

Fredericia: Heavy og håndsprit. Okkulte tegn og ordnede forhold.

Jo, også den 12. udgave af Metal Magic i Fredericia synes at være en prof blanding af hård musik og øl og balladedans - og en mulighed for at tisse og vaske hænder hygiejnisk.

Festivalen torsdag, fredag, lørdag på Idrætsvej bag om Fredericia Idrætscenter er i gang og fremstår igen ret velorganiseret.

Læsset trækkes da også af over 100 frivillige, som sørger for fine faciliteter for både musikerne i de 34 orkestre, der er booket, og for publikum. Normalt løser cirka 700 billet.

Annonce

34 bands

34 orkestre spiller torsdag, fredag og lørdag. Programmet byder blandt andet på de - efter 25 år - gendannede norske metallegender Ved Buens Ende og ungarske Tormentor med 32 år på bagen.

Derudover på danske Slægt og andre internationale, danske og lokale navne.

Se mere på www.metal-magic.dk.

Hotdogs og veganermad

På den ene side kan fans altså tylle dåseøl i den billigere ende. På den anden side har Dry & Bitter Brewing Company i Nordsjælland brygget en særlig Devil's Delight øl af typen IPA og på 6,4 procent til Metal Magic.

Metalhovederne kan kværne hotdogs i tre dage, men også spise sig mætte i festivalens egen madbod med helstegt vildsvin, pattegris og ged plus veganske tilbud. Campingpladsen er måske lidt ujævn, men der er toiletter nok og som sagt håndsprit ved vaskene. Nogle kommer i jeans og kondisko, de fleste andre i sorte T-shirts med bandnavne, posede bukser og boots. Der er veste og langskæg, bakkenbarter og tatoveringer, der smyger sig op ad arme, halse og hoveder som potteplanter på et kollegieværelse. Her er masser af piercinger og ringe i ører og næser. Hårpiske og vanvittige frisurer. Enkelte dedikerede fans, der ligner mørkets fyrste. Men også familier med børn og ørepropper - og træsko uden hælkappe ved villateltets indgang.

Partyklar i stationcar

- Aaauuurrr! råbte en fyr i kilt og guitarhår ude på p-pladsen, da han fik øje på sine ventende venner.

Men han kom i en Volvo V50 stationcar og kørte sit pak ned på pladsen på en sækkevogn. På Metal Magic 2019 ses mænd og koner, mænd og venner, veninder med veninder. Ældre og yngre.

Blandt andet Steffen Nielsen, 33, fra Fredericia og Kristian Pedersen, 36, Odense.

- Jamen vi kender hinanden fra Roskilde Festival sidste år, hvor vi stod ved siden af hinanden til koncerten med rapperen Eminem. Vi var de eneste med veste, og så fandt vi ud af, at vi havde samme interesse for heavy, forklarede Steffen Nielsen.

- Så jeg spurgte Kristian, om vi ikke skulle til Metal Magic i år?

- Det ville jeg gerne, det er første gang.

Vennerne Steffen Nielsen (tv), Fredericia, og Kristian Pedersen, Odense. Inkarnerede heavyfans. Til daglig hhv. logistikarbejder og civilingeniør. Foto: Søren Gylling

Alle fra miljøet er her

- Jeg har været med i alle årene. Det er fantastisk, sagde Steffen Nielsen:

- Så hyggeligt og afslappet. Man møder alle fra heavymiljøet i Fredericia, men også fra andre byer.

Ganske rigtigt. Der blev uddelt mange krammere på førstedagen i takt med, at folk ankom til Fredericia.

Masser af krammere og gensynsglæde. Heavymiljøet er ikke større, end af venskaber blomstrer og huskes. År efter år. Foto: Søren Gylling

Civilingeniør til daglig

Steffen Nielsen arbejder til daglig med logistik hos Alfa Laval i Kolding. Kristian Pedersen er civilingeniør i Universal Robots i Odense.

Dog sover de hjemme hos Steffen:

- Arh, jeg er blevet for gammel til telt.

- Ja, det er sgu bedre med en sofa, tilføjede Kristian.

Panodilbehov og piben for ørerne? Måske. Men først i morgen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vi åbner endnu en kalenderlåge: Skolelæreren har altid drømt om at redde hele verden

112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce