Annonce
Vejle

Hældagerskolen fejede konkurrenterne af banen i Norge - nu venter Florida

Fire elever fra Hældagerskolen præsenterede mandag deres Mariaparken-projekt til Skandinavien Innovation Award i Norge. Det sikrede dem og deres syv holdkammerater førstepladsen og en tur til Florida til sommer, hvor projektet igen skal præsenteres. Foto: First Lego League Scandinavia
Holdet fra Hældagerskolen vandt mandag den skandinaviske finale i innovation med deres Mariaparken-projekt: En app, der kan kontrollere belysningen på multibanen i Vejles centrale bypark. Projektet skal til juni bedømmes af en jury i Florida, hvor 20 hold fra hele verden deltager.
Annonce

Vejle: Er det smart at kunne tænde og kontrollere LED-lys i en multibane med en app på sin telefon?

Ja, det er faktisk en ganske glimrende ide, hvis man skal tro en international jury, der netop har hædret et Vejle-projekt, som 11 unge hjerner fra Hældagerskolens 9. årgang står bag.

Fire elever - Emil Gohr, Patrick Kristensen, Christoffer Daniel Breum og Niklas Linnet Petersen - præsenterede søndag og mandag holdets Mariaparken-projekt i Norges tredjestørste by, Trondheim.

Her blev der holdt "Scandinavian Innovation Award" - en prestigefyldt prisuddeling baseret på First Lego League, som er et internationalt profilfag og undervisningstilbud til folkeskolen.

Hele holdet bag projektet består af 11 elever, hvoraf syv blev derhjemme. Holdet vandt 25.000 kroner og en førsteplads, som kvalificerede dem til Global Innovation Award, der, som konkurrencen i Norge, skal øge unges interesse for teknologi og videnskab.

En af de to lærere, der fulgte med drengene til Norge, er Finn Nørgaard.

- Man skal huske på, at det her er en holdindsats, som man kun kan være megastolt af. De er alle nogle motiverede elever, som har modet til at tænke stort, siger han.

Holdets prototype er af høj kvalitet, hvilket blandt andet skyldes, at skolen har fået en ny og bedre teknologi.

Finn Nørgaard

Annonce

Vil udvikle prototype

Det er tredje år, Finn Nørgaard arbejder med profilfaget First Lego League på Hældagerskolen, og han synes, at projektet i år er af en særlig kaliber.

- Holdets prototype er af høj kvalitet, hvilket blandt andet skyldes, at skolen har fået en ny og bedre teknologi, såsom en laserskærer og 3D-printere. Derfor kan vi nu begynde at forbedre prototypen til konkurrencen til sommer, siger Finn Nørgaard.

Det er planen, at handelssiden Unisport på sigt skal hjælpe holdet på Hældagerskolen med at føre ideen ud i livet.

- Eleverne har kontaktet forskellige virksomheder under udviklingen af projektet, og det samarbejde vil fortsætte, siger Finn Nørgaard.

Annonce

Florida venter

Den verdensomspændende Global Innovation Award-konkurrence finder sted i Florida til juni, hvor 20 hold fra hele verden deltager. Her er det mediekoncernen Disney, som står for arrangementet.

- Vi håber, at flere elever fra holdet kan komme med på turen til sommer, siger Finn Nørgaard.

Holdet fra Hældagerskolen kan fra nu nyde resten af deres vinterferie, mens sejrens sødme sikkert vil smage godt helt frem til sommer, hvor Mariaparken-projektet endnu engang skal stå sin prøve.

Her ses en prototype af Mariaparken-projektet. Tanken er, at parkens bruger kan tænde og slukke lyset i multibanen, så det for eksempel skifter mellem en basketbane og en fodboldbane. Foto: Mette Mørk
Holdet fra Hældagerskolen består af 11 elever, men kun fire har præsenteret Mariaparken-projektet i Norge, som fandt sted både søndag og mandag. Foto: Mette Mørk
Det er tredje år, lærer Finn Nørgaard arbejder med First Lego League, og det er første gang, han skal med eleverne til Global Innovation Award i Florida. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce