Annonce
Børkop

Hærværk på 900 år gammel kirke: Maling kastet på de gamle mure

Der er kastet maling på Skærup Kirke. Foto: Jørgen Flindt
Kirken i Skærup er blevet skæmmet af hærværk. To glas med maling er kastet på murværket.
Annonce

Skærup: "Hvorfor?" er det oplagte spørgsmål, men svaret blæser i vinden.

Men faktum er, at en eller flere personer har kastet to glas med maling højt op og svinet Skærup Kirke til med lyserød og lyseblå maling.

- Man bliver bare så ked af det. Hvorfor er det sket? Vi står uforstående tilbage og tænker, at hvad får dog nogle til at gøre det her. Og det er ekstra ærgerligt, for vi har lige fået kirken renoveret, siger Helle M. Pedersen, der er menighedsrådsformand i Smidstrup-Skærup.

Hærværket er sket natten til fredag i sidste uge, og det blev fredag morgen opdaget af graveren, som  var den første, der kom til stedet. Han kunne observere, at der lå to knuste glas på græsplænen. Og altså maling på noget af kirketårnet og kirkeskibet.

- Vi har haft eksperter ude at kigge på det, og de siger, at det kan ordnes. Men hvor slemt det er, og hvad det koster og hvor lang tid det tager, det ved jeg ikke noget om endnu, nævner Helle M. Pedersen.

Annonce

Lige renoveret

Kirken i Skærup står ellers skarpere frem end længe. Sidste år begyndte arbejdet på at give kirken en større renovering, fordi den hvide kalk havde svært ved at hænge ordentlig fast. Det skyldtes en renovering i 1980'erne, som var gået galt på en måde, så det skulle løses igen.

- Det gør det bare endnu mere forfærdeligt. Kirken stod knivskarp klar her i foråret. Det har været en større omgang, også økonomisk, og så sker det her, siger hun - og forklarer, at der er kommet maling både på det hvidkalkede tårn og på kirkeskibet, der består af gamle kvadersten.

Malingen er dryppet nedad, så også fundamentet er ramt. Foto: Jørgen Flindt

- Det er de sten og fugerne mellem, der bekymrer mest, for hvor nemt er det at rense sådanne natursten? Men det må vi se til, siger Helle M. Pedersen, der ikke vil skyde på, hvad der kan ligge bag hærværket.


Om det er drengestreger eller hvad det er, vil kun være gisninger.

Helle M. Pedersen, menighedsrådsformand


- Om det er drengestreger eller hvad det er, vil kun være gisninger. Faktum er, at der er sket hærværk, og det er aldrig rart, uanset om det er på en kirke eller noget andet, siger hun.

Skærup Kirke er, så vidt man ved, fra omkring år 1130, mens det nuværende kirketårn er fra 1881.

Hvorfor nogen synes, det her har været en god idé, må undre. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce