Annonce
Egtved

Spejder ligger i lejr: Fællesskabet gør, at man gider

Store og små i Egtved-gruppen hjælper hinanden med at bygge spiseborde. Foto: Hærvejens Distrikt
I øjeblikket bygger lokale KFUM-spejderne fra Hærvejens Distrikt deres eget samfund i Assenbæk ved Varde.

Egtved: Lørdag tog lokale KFUM-spejdere fra den gamle Egtved Kommune afsted på spejderlejr ved Assenbæk tæt ved Varde med Hærvejens Distrikt.

Hærvejens Distrikt består af KFUM-spejdergrupperne fra Andst, Bække, Egtved, Jordrup, Randbøl, Ødsted, Læborg, Hejnsvig, Vorbasse samt Øster Starup/Vester Nebel.

I løbet af ugen deltager cirka 350 spejdere og ledere. Til lejren er der også tilknyttet en såkaldt multilejr, her kan forældre og søskende få lov til at afprøve lejrlivet i et par dage eller hele ugen.

Når Hærvejens Distrikt er på lejr, er det samtidig en bevidst træningsplads for distriktets unge ledere.

I spidsen for lejren står Trine Christiansen, der er 21 år. Hun har lige afsluttet 3.g og er derudover leder i Vejen Gruppe. I løbet af ugen er det hende, der træffer beslutninger og uddelegerer opgaver til lejrens øvrige ledere, som i mange tilfælde er meget ældre end hende selv.

- Jeg havde lyst til at prøve noget nyt og udfordre mig selv. Det er helt klart fællesskabet der gør, at man gider. Det at mærke, at alle brænder for at skabe en god lejr, siger Trine Christiansen, inden distriktschef Mette Keseler List supplerer:

- Vi forventer at alle gør deres bedste og bidrager til fællesskabet. Det er jo det, spejderlivet handler om. Både når vi er på lejr, men også når vi kommer hjem i familien, på job eller i skolen.

Annonce
Kathrine List fra Egtved-gruppen sikrer sig, at spisebordspladen bliver på sin plads. Foto: Hærvejens Distrikt

Alle timerne værd

Tidlig lørdag morgen kørte det første hold spejdere ind på lejrgrunden på Assenbæk Spejdercenter, og de havde travlt, inden resten ankom om eftermiddagen.

Der skulle måles op til lejrpladser, være styr på brandreglementer, laves torveplads, rejses samlingstelte og bygges stor scene, der skulle være klar til åbningslejrbålet om aftenen.

- Jeg bliver lige imponeret hver gang. En stor lejr som denne kræver rigtig mange frivillige timer. Vi har arbejdet på lejren her siden sidste sommer. Undervejs når alle til et mætningspunkt, hvor man ønsker, at man for en gang skyld havde takket nej. Men vi har alle prøvet det før, og ved også, at når vi først står her, så er det alle timerne værd, udtaler distriktschef Mette Keseler List.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vi åbner endnu en kalenderlåge: Skolelæreren har altid drømt om at redde hele verden

112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce