Annonce
Billund

Hærvejskomitéen skuffet over manglende fokus på ny midtjysk motorvej

Hærvejskomitéen ønsker varmt en ny motorvej op gennem Jylland. Formand Poul Andersen er skuffet over, at motorvejen ikke er med i regeringens udspil til udvidelse af infrastrukturen. Arkivfoto: Michael Bager.
Formanden for Hærvejskomitéen, Poul Andersen, bakker op om planerne om udvidelser af den østjyske motorvej, men han mener ikke, at det på langt sigt løser alle problemer.

Billund: At regeringen ikke ønsker at prioritere en ny motorvej op gennem Jylland, vækker ærgrelse og skuffelse hos Hærvejskomitéen.

Komitéen har gennem længere tid har arbejdet på at få en ny motorvej op gennem Jylland, og formand Poul Andersen, der er tidligere medlem af Folketinget og af regionsrådet i Region Syddanmark for Socialdemokratiet, finder det skuffende, at motorvejen ikke er prioriteret. Han mener dog, at der er en bagtanke.

- Jeg betragter jo mine partifæller som fornuftige mennesker, så jeg ser det som ren politisk forhandlingstaktik, at man ignorerer et så oplagt projekt. Det er jo både fagforbund, brancheorganisationer, erhvervsliv og 31 borgmestre, der appellerer kraftigt om projektet, og tallene taler for sig selv, siger Poul Andersen ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Støtter udvidelse af E45

Regeringen lægger i sit udspil op til, at den østjyske motorvej skal udvides ganske markant, ligesom der skal ses nærmere på forskellige løsninger til, hvordan broen over Vejle Fjord kan klare endnu mere trafik. Den del af planen er Hærvejskomitéen ikke imod.

- Der skal selvfølgelig ske udvidelser på motorvej E45, og det har vi støttet hele vejen. Det skal kombineres med en løsning på det langsigtede behov, men regeringen vil i stedet presse endnu mere trafik gennem flaskehalsen på Vejle Fjord-broen. Det var en fejl, jeg selv var med til at begå for Herning-motorvejens linjeføring i min tid som transportordfører, og den fejl skal vi ikke gentage, siger Poul Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce