Annonce
Mad og drikke

Høj kvalitet for pengene

Det lover godt: Her er fire firestjernede og en femstjernet vin fra 2019-årgangen i Tyskland.
Annonce

Brødtekst

Annonce

2019 Win Win Riesling, Von Winning, Pfalz, Tyskland, Atomwine.dk: 119 kroner (12,5 procent)

Ung frugt i duften, som er præget af bergamot (altheabolsje), abrikos, æble, citron og saltvand. Tør med en tydelig syre og stor intensitet i smagen. Vinen har stor frugtfylde, og der udspiller sig en drikkeanimerende kamp mellem den modne frugt og den mundvandstrækkende syrlighed i munden. Fire store stjerner.

Annonce

2019 Riesling vom Muschelkalk, Rebholz, Pfalz, Tyskland, pris i Tyskland: 20 euro - Laudrup.dk forhandler Rebholz i Danmark (13 procent)

Pæn intensitet i duften, som viser ung frugt, parfumeret med rose, let appelsinskal, grønt æble og honning. Tør i munden med en tydelig syre og medium intensitet i smagen Her er citron og salt, lyse ferskner og æble. En stringent, retlinjet riesling, ikke så opulent som vinen fra Von Winning. Fire stjerner.

Annonce

2019 Von der Fels Riesling, Keller, Rheinhessen, Tyskland, pris i Tyskland: 27 euro - Atomwine.dk forhandler Keller i Danmark (12,5 procent)

Ung og meget frisk i duften med syrlige æbler, citron, syrlig nektarin og grønne blommer. Krystalklar, høj syrlighed i munden med et saltet og stenstøvet præg. Von der Fels betyder "fra klippen", og selvom det er en vinskribent-kliché, passer det glimrende at beskrive dette som vin vredet fra en klippe. Så mineralsk føles den i munden. Fire store stjerner.

Annonce

2019 Wiltinger Rosenberg Riesling Alte Reben, Günther Steinmetz, Saar, Tyskland, pris i Tyskland: 15 euro - Bisgaard-Vin.dk forhandler Steinmetz i Danmark (12 procent)

Parfumeret med blomster, fersken, honning og et lille drys peber. Tydeligt lettere i munden end de andre rieslinger, syrligheden er i balance med frugtsødmen, der er bare skruet ned for volumen. Grønne æbler og røde blommer, mild citron og en let bitterhed. I eftersmagen dukker en smag af frisklavet æblegrød op. Fire små stjerner.

Annonce

2019 Escherndorfer Lump Silvaner S., Horst Sauer, Franken, Tyskland, pris i Tyskland: 13 euro - Bichel.dk forhandler Sauer i Danmark (13,5 procent)

Frugtig, mangefacetteret duft af pære, stangbønner, syrligt æble, mild citron, græs og hvide blomster og salt strandsand. Duften er "bred" og let, men der er stor tyngde i smagen med rød fersken og hård pære og en del rund frugtsødme (og en anelse alkoholsødme) holdt knivskarpt på plads af lime-syrlighed. Der er pæreskindsbitterhed i afslutningen og god længde på smagen. Meget høj kvalitet for pengene til den tyske pris. Fem stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce