Annonce
Biler

Høj Toyota springer ud som plug-in-hybrid

Den høje Toyota Rav4 kommer nu som plug-in hybrid med en rækkevidde, der hedder 60 km på ren el. Foto: Toyota.
Toyota RAV4 kommer som plug-in-hybrid med 306 hk og et batteri, der fuldt opladet giver en rækkevidde, som hedder 60 kilometer på strøm.
Annonce

Den høje Toyota RAV4 ruller sig nu ud som plug-in-hybrid. SUV-modellen, der netop er præsenteret med den nye teknologi, byder sig ovenikøbet til som den mest kraftfulde RAV4 nogensinde. Bilen, der kun kommer med firehjulstræk, leverer nemlig en systemeffekt på hele 306 hk, der klarer at flytte bilen fra 0 til 100 kilometer i timen på kun 6,2 sekunder. Efter at strømkablet har været en tur i stikket, kører RAV4 60 kilometer på ren strøm.

Den nye model, som er vist på det store motorshow i Los Angeles, er den seneste knopskydning på seneste generation af RAV4 fra i fjor. Den har herhjemme fået godt fat. Modellen fås med i 2,0-liters motor på 175 hk i versionen med forhjulstræk, mens en 2,5-liters motor, som danner basis for plug-in-hybriden, i dag findes i de nuværende hybridversioner. Her yder den 218 hk i den forhjulstrukne version og 222 hk i versionen med firehjulstræk.

Plug-in-versionen er dog mere drøj i brug og har en brændstoføkonomi på 77 km/l og et udslip på 30 gram CO2 pr. kilometer efter den noget teoretiske skala for opladningshybrider.

Annonce

Gennemsnitlig afstand

Toyota peger på, at den gennemsnitlige afstand mellem hjem og arbejde ifølge Danmarks Statistik ligger på 22 kilometer, hvilket betyder, at man kan pendle begge veje med RAV4’eren som opladningshybrid. Dette må dog siges at afhænge meget af personlige forhold.

Anders Tystrup, der er pressechef for Toyota, kan ikke på nuværende tidspunkt uddybe, om der kommer RAV4 i plug-in-versioner med mindre motorkraft, eller fortælle om andre kommende plug-in-hybrider i Toyota-programmet.

De danske priser eller oplysninger om udstyr kommer først, når vi nærmer os datoen for introduktion i slutningen af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce