Annonce
Erhverv

Vejle springer 19 pladser op: Nu i top 20 over erhvervsvenlige kommuner

I 2010 begyndte interesseorganisationen Dansk Industri (DI) at måle det lokale erhvervsklima i landets kommuner. Dengang skrabede Vejle rundt i bunden med en placering som nummer 75. I år opnår Vejle sin hidtil bedste placering som nummer 16. Ifølge DI udregnes kommunernes placering ud fra svar fra virksomheder, kommunale nøgletal og andre statistiske indikatorer. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Kommune springer hele 19 pladser op ad rangstien over de mest erhvervsvenlige kommuner i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i kommunerne. Kommunen scorer højt i sagsbehandling, uddannelse og image, mens arbejdskraft og infrastruktur og transport halter efter.

Vejle: Vejle Kommune rangerer nu som den 16. mest erhvervsvenlige kommune i landet ifølge Dansk Industris årlige sammenligning af erhvervslivets vilkår i de 98 kommuner.

Det er spring på hele 19 pladser fra placeringen nummer 35 sidste år, og 16. pladsen er indtil videre kommunens bedste placering i undersøgelsen.

Ifølge Dansk Industri har 121 virksomheder i kommunen svaret på undersøgelsen.

De lokale virksomheder er blevet bedt om at vurdere kommunens erhvervssvenlighed inden for ni kategorier.

Virksomhederne rangerer kommunen højest, når det gælder image, uddannelse og kommunal sagsbehandling.

I år scorer Vejle bedst i kommunal sagsbehandling med en placering som nummer otte, hvor placeringen sidste år var 36. Her har virksomhederne vurderet, om kommunen udfører kompetent og hurtig sagsbehandlingen i bygge-, miljø- og sygedagpengesager.

Også når det gælder skatter, afgifter og gebyrer, er virksomhederne blevet gladere for Vejle Kommune. Sidste år havde Vejle en 54. plads, men i år er placeringen 12.

Erhvervsklima i Vejle Kommune

I Vejle Kommune har 121 virksomheder været med i DI's årlige erhvervsklimaundersøgelse. Besvarelserne repræsenterer 7586 arbejdspladser, hvilket svarer til cirka 22 procent af de privat beskæftigede i kommunen ifølge DI.

Virksomhederne har givet Vejle Kommune karakterer på en række parametre, som tilsammen giver kommunen en placering som nummer 16 ud af 98 kommuner.

Baseret på virksomhedernes svar er her Vejles placering i de ni kategorier: (Tal i parentes er fra sidste års undersøgelse)

  • Uddannelse: 10 (17)
  • Brug af private leverandører: 15 (21)
  • Kommunens image: 10 (21)
  • Kommunal sagsbehandling: 8 (36)
  • Infrastruktur og transport: 24 (39)
  • Fysiske rammer: 23 (39)
  • Information og dialog med kommunen: 30 (40)
  • Arbejdskraft: 32 (43)
  • Skatter, afgifter og gebyrer: 12 (54)

Kilde: Dansk Industri, DI

Går stadig frem

Vejles laveste rangering findes i kategorien arbejdskraft. Her har virksomhederne forholdt sig til, hvorvidt de er tilfredse med kommunens indsats, jobcentrenes samarbejde med virksomhederne og kommunens placering.

Kommunen scorer 32, hvilket stadig er en fremgang fra sidste års placering på en 43. plads. Anden laveste plads er i kategorien infrastruktur og transport, hvor Vejle opnår en 24. plads, hvilket også er bedre end sidste års placering som nummer 39.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce