Annonce
Billund

Højgaard-brødrene mod nye milepæle i Tyskland

Rasmus Højgaard glæder sig ligesom sin bror Nicolai til at få noget brugbar erfaring med hjem fra Porsche European Open i Hamborg og ikke mindst lave gode resultater. Arkivfoto: Frank Cilius

Rasmus og Nicolai Højgaard har via 'hjælp' fra Thomas Bjørn fået en invitation til denne uges turnering på Europatouren i Hamborg. Torsdag spiller de første runde.

Annonce

Billund: Det går stærkt for golfbrødrene Højgaard fra Billund i øjeblikket. I sidste uge deltog Nicolai Højgaard som den ene af blot fire amatører i den største golfturnering på europæisk grund, British Open, og fra torsdag er de begge med ved Porsche European Open i Hamborg.

Turneringen er en del af Europatouren og således igen et stykke over, hvad brødrene normalt stiller op i. En bjørn har hjulpet deres deltagelse godt på vej, fortæller Rasmus Højgaard, som fulgte sin bror på tætteste hold i Skotland.

- Thomas Bjørn kom hen til os efter første runde i Skotland og sagde, at der var et par ledige pladser i Hamborg, og han ville forsøge at få os med. Han havde fortalt til arrangørerne, at det var os begge eller ingen, siger Rasmus Højgaard og griner.

Drengene troede dog stadig ikke, at det ville ske, men i lørdags, da de stadig var på Carnoustie-anlægget i Skotland, fik de direkte besked fra Thomas Bjørn om, at den var god nok.

- Vi var lidt overraskede, men også virkelig glade, for det var en fed besked at få, siger han.

I de hele taget er de glade for den måde, Thomas Bjørn har vist sig for dem igennem deres nuværende opstigning mod golftoppen.

- Thomas har fulgt med i, hvordan det er gået Nicolai og mig de seneste par år og været god til at skrive til os, når vi har lavet noget godt, siger Rasmus Højgaard og pointerer:

- Han synes, vi er nogle gode drenge, og vi kan også rigtig godt lide Thomas, som har været rigtig god mod os og hjulpet meget.

For mig handler det ikke kun om at klare cuttet, men derimod at spille mig op i feltet. Rammer jeg spillet og mange gode putts, tror jeg godt, det kan blive til en placering i toppen.

Rasmus Højgaard, golfspiller og deltager i Europatour-turnering i Hamborg.
Annonce

Hedebølge på banen

Torsdag spiller drengene deres første runde i Hamborg, men allerede tirsdag morgen var de klar til en fælles prøverunde på banen, som ifølge Rasmus Højgaard gik fint.

- Nicolai er inde i en god rytme med svinget, mens jeg lige skulle finde mit eget spil igen efter en uges pause, og banen kræver lidt anderledes slag, end jeg er vant til, siger han.

Under alle omstændigheder er der næppe nogen tvivl om, at driveren bliver taget i brug mange gange undervejs, for med sine godt 7000 meter er banen, som officielt hedder Green Eagle Golf Course, den længste på Europatouren og blandt verdens 10 længste.

- Vi slår relativt langt, så for os er det helt fint, og generelt kan jeg godt lide lange baner. Banen er rigtig god og helt grøn, men greens er svære, siger Rasmus Højgaard.

En anden udfordring er varmen, for hedebølgen herhjemme er endnu tungere i Hamborg.

- Det er virkelig varmt hernede. Tirsdag havde vi 34,5 grader og minimum det samme onsdag, siger han og husker derfor at tage sig nogle forholdsregler:

- Generelt har jeg altid lidt sværere ved at spise, når det er varmt, for kroppen vil have væske hele tiden. Det gælder derfor om at huske at spise nødder og andet salt til kroppen ved siden af en masse væske.

Selvom turneringen bliver Rasmus Højgaards første på Europatouren uden for Danmark, stiler han dog nærmest lige så højt som varmegraderne.

- For mig handler det ikke kun om at klare cuttet, men derimod at spille mig op i feltet. Rammer jeg spillet og mange gode putts, tror jeg, det kan blive til en placering i toppen, siger Rasmus Højgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce