Annonce
Erhverv

Højskole jagter afløser for populær køkkenleder

Yvonne Deleuran stoppede som køkkenleder på Brandbjerg Højskole i september - kort efter at køkkenet havde fået tildelt sølvmørket i økologi. Arkivfoto: Mette Mørk

Det bliver svært at erstatte hende, siger højskoleforstander Simon Lægsgaard om den nu tidligere køkkenleder Yvonne Deleuran, der havde succes med at gøre Brandbjerg Højskoles storkøkken bæredygtigt.

Brandbjerg: Som køkkenchef havde Yvonne Deleuran en stor del af æren for, at Brandbjergs Højskoles storkøkken forleden fik sølvmærket i økologi.

På fem år havde hun forvandlet det fra et almindeligt storkøkken til et køkken med større fokus på bæredygtighed, økologi og sundere mad. Blandt andet sørgede hun for en markant reducering af madspild samt at mere end 60 procent af råvarerne er økologiske.

- Jeg var overhovedet ikke inde i økologi og bæredygtighed. Men det lød megaspændende, og efter 20 år med "almindelig" mad var det en udfordring, jeg ikke kunne stå for, har hun tidligere udtalt til Vejle Amts Folkeblad.

Men i udgangen af september havde Yvonne Deleuran sidste arbejdsdag på Brandbjerg Højskole.

- Hun valgte at stoppe af private årsager. Det var rigtig ærgerligt, men også helt forståeligt, siger Simon Lægsgaard, der er forstander på Brandbjerg Højskole.

Annonce

Det kan godt være svært at erstatte hende, den gode Yvonne. Hun har været med til at udvikle vores køkken ganske betragteligt.

Simon Lægsgaard, forstander på Brandbjerg Højskole

Svært at finde erstatning

Derfor er højskolen på udkig efter en ny køkkenleder hurtigst muligt.

- Det kan godt være svært at erstatte hende, den gode Yvonne. Hun har været med til at udvikle vores køkken ganske betragteligt. Men omvendt er vores køkken blevet så attraktivt nu, at der virkelig er noget at komme efter, hvis der er en ambitiøs køkkenchef, der har lyst til at arbejde med blandt andet bæredygtighed, siger Simon Lægsgaard.

Han oplyser, at højskolen gerne venter på den rette ansøger, men han håber samtidig, at denne person senest er på plads i jobbet omkring 1. januar næste år.

Varierende intensitet

I øjeblikket er der fem fastansatte i højskolens køkken samt en række løsarbejdere, som hjælper til i ny og næ, når der er travlt med madlavningen.

- Efter at Yvonne er stoppet, har køkkenfolkene selv uddelegeret ansvaret mellem sig. Vi bruger det som anledning til, at de bliver mere selvkørende hver især. Det kan være en svær proces, når man har været vant til en at have en køkkenchef, der har taget teten, men jeg tror, at det er noget, der kan ende rigtig godt, siger Simon Lægsgaard.

Udover de omkring 60 elever, der i øjeblikket går på efterårsholdet, arrangerer Brandbjerg Højskole også ugekurser flere gange om måneden.

- Vi har et køkken, hvor intensiteten varierer meget fra dage, hvor der kun er elever, til dage med elever, kursister og andre gæster, men generelt er der godt med tryk på, siger forstanderen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Nu åbner Frisør Lyhne sin femte salon

112 For abonnenter

Dømt til at betale tusindvis af kroner: 21-årig kaldte betjente 'magtliderlige svin'

Annonce