Annonce
Hedensted

Højskole jubler: To ugers nedlukning er billigt sluppet

Uldum Højskole skulle have modtaget et nyt hold i begyndelsen af januar, men har måttet vente med at åbne. Pressefoto
Efter to ugers pause kan Uldum Højskole fra på mandag byde elever velkommen. Det sker med 100 elever og fuldt hold, men foreløbig uden offentlige arrangementer.

Uldum: Korsang, børneteater, madlavning og håndværksfag kan fra næste uge igen komme i gang på Uldum Højskole.

I modsætning til efterskolerne har højskolerne været lukket ned siden før juleferien og har ikke måttet åbne for elever i januar på grund af coronarestriktioner.

Et hold på 100 elever stod ellers klar til at indtage værelser og undervisningslokaler på højskolen, men på grund af de coronarestriktioner, der blev indført før jul, måtte de ikke møde op.

Annonce

- To elever er siden sprunget fra, men vi har en venteliste på over 100, så to andre har fået chancen, så vi er klar til at modtage et fuldt hold på søndag, siger forstander Kurt Willumsen.

Onsdag meddelte myndighederne, at højskolerne nu kan genåbne.

- Vi er meget lettede. To ugers nedlukning er billigt sluppet. Vi havde frygtet, at vi så ind i en lang nedlukning, siger Kurt Willumsen.

Ingen åbne arrangementer

De to ugers nedlukning får ikke den store betydning for eleverne højskoleophold.

- Da vi var lukket i to en halv måned, var det virkelig en stor bid af højskoleopholdet, men to uger ud af 24 er fint. Den her generation har oplevet det, der er værre, siger Kurt Willumsen.

Uldum Højskole har endnu ikke fået at vide, hvilke vilkår der er for genåbningen, men forstanderen regner med, at eleverne skal selvteste to gange om ugen.

- Vi kommer heller ikke til at holde åbne arrangementer for byen eller familier den første måneds tid, ind til vi lige ser, hvordan tingene udvikler sig, siger Kurt Willumsen, der i øvrigt selv har fået corona.

- Jeg når lige at komme ud af isolation i denne uge, så jeg er fuldstændig klar til at møde eleverne, siger forstanderen.

Annonce

Håber på normalt forår

Ellers har højskolen været forskånet for udbrud af coronavirus, og i efteråret lykkedes det at holde både koncerter og familiedag.

- Vi havde 250 gæster til familiedag i december. Eleverne kunne vise højskolen og de ting, de havde lavet, frem, og det var lige som en normal højskole.  Jeg er da lidt bekymret for forårsholdet, hvad det angår, men eksperterne forventer jo, at vi kan få et mere normalt liv i løbet af foråret, så det, håber jeg, sker, så vi kan være et åbent sted, som vi plejer, siger Kurt Willumsen.

Vi er meget lettede. To ugers nedlukning er billigt sluppet.

Kurt Willumsen
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce