Annonce
Børkop

Højskole mod ny rekord

Mange ønsker at komme på højskole i disse corona-tider. Arkivfoto: Michael Svenningsen
På trods af corona, eller nærmere på grund af, ser Børkop Højskole frem mod en ny sæson med rekordstort optag af elever.
Annonce

Børkop: 2020 er et mærkeligt år for alle, også for Børkop Højskole. Men trods coronaens ankomst, ser den 130 år gamle højskole ind mod et efterår, hvor der ikke er flere ledige pladser på holdet.

Alle 60 pladser er booket, og det er rekord. Og der er venteliste på at blive optaget på holdet. På forårsholdet var der til sammenligning 39 elever.

- Der er nok flere grunde til, at højskolerne, og deriblandt også os, er ekstra eftertragtede nu her. De unge, der måske havde tænkt tanker om et udlandsophold, søger i stedet mod højskolerne. Desuden lever vi en periode, hvor mange gerne vil have tid, ro og mulighed for at at arbejde med, hvem man er. Og så har alle levet mere eller mindre isoleret, så fællesskabet er nok også tiltrækkende på en ny måde, forklarer Robert Bladt, der er højskoleforstander.

Ikke alt bliver dog helt som vanligt. Eleverne skal deles op i mindre hold, og der skal også tages andre forholdsregler med afspritning og så videre.


Desuden lever vi en periode, hvor mange gerne vil have tid, ro og mulighed for at at arbejde med, hvem man er

Robert Bladt. højskoleforstander


- Vi skal på udenlandsrejse til Israel, og den tur spørger de selvfølgelig meget til, de nye elever. Det er til oktober, og vi regner da med at skal afsted, siger Robert Bladt.

Annonce

Forårsholdet fik rundet af

Han og højskolen oplevede et forår, hvor forårsholdets ophold blev afbrudt og alt måtte lukke ned. Nogle elever, der var på ophold i Afrika, må skynde sig hjem. Derefter blev alle sendt hjem, men man holdt kontakten mellem skole og elev på forskellig vis og i midten af maj blev der åbnet mere op for blandt andet også højskolerne.

- Vi fik i maj nye muligheder, så holdet blev samlet igen, og alle 39 elever mødte frem til tre en halv uges ophold. Det var virkeligt dejligt, at det kunne lade sig gøre, siger han.

Annonce

Sværere hen over sommeren

Hvad angår sommeren derefter har det også været anderledes.

- Vi havde satset på to sommerkurser, men det ene blev ikke til noget. Det andet havde 25 kursister, og det er gået rigtigt fint. Når sommerkurserne slutter plejer vi så hvert år at leje højskolens lokaler ud til forskellige foreninger og andre grupper, som holder sommercamps på højskolen. Men det har ikke kunne lade sig gøre i år, så det tjener vi ikke noget på i år, siger Robert Bladt.

Men efterårsholdet er klar. De unge mennesker møder ind på Børkop Højskole 2. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce