Annonce
Vejle

Højt og lavt græs på Grønlandsvej undrer kørelæreren Hans: Men der er en naturlig forklaring på forskellen

Græsset bliver slået med vidt forskellige intervaller i midterrabatten langs Grønlandsvej. Det handler om at fremme vilkårene for blomster, urter og insekter. Foto: Torben Juhler
Hans Ole Tholstrup undrer sig over, hvorfor græsset i midterrabatten på Grønlandsvej bliver slået så uens. Kommunen forklarer og udvider områder med regelmæssig slåning af hensyn til trafiksikkerheden.

Søndermarken: Græsset i midterrabatten på Grønlandsvej står som frisuren på en mand, der kun er klippet halvfærdigt hos frisøren.

Nogle steder er græsset klippet helt kort, og andre steder langs den lange lige indfaldsvej til Vejle står væksterne højt.

Det undrer kørelærer Hans Ole Tholstrup, der selv bor på Eskimovej, en sidevej til Grønlandsvej.

Annonce

- Græsset i midterrabatten er altid blevet slået ens, men nu er græsset slået nogle steder, mens det står højt andre steder, fordi det slet ikke bliver slået. Det undrer mig, at der er den forskel, siger Hans Ole Tholstrup.

Svært at se modkørende

Som kørelærer går han op i trafiksikkerheden. Og selvom græsset de fleste steder er slået, hvor midterrabatten skal krydses, ser han fortsat det høje græs som et problem.

- Der er nogle steder, blandt andet ved Umanakvej, hvor det er svært at se modkørende, hvis du skal svinge til venstre. Så kan der hurtigt opstå farlige situationer, siger kørelæreren.


Vi kører et forsøg, hvor vi kun slår græsset på dele af midterrabatten på Grønlandsvej en gang i foråret og en gang i efteråret.

Irene Jensen, driftsassistent, Vej & Park


Det er Vejle Kommune, der står for græsslåningen langs Grønlandsvej, og her fortæller driftsassistent hos Vej & Park Irene Jensen, at strækningen er kommet med i et to-årigt forsøg.

Annonce

Er med i toårigt forsøg

- Vi kører et forsøg, hvor vi kun slår græsset på dele af midterrabatten på Grønlandsvej en gang i foråret og en gang i efteråret, mens vi slår de andre strækninger, hvor midterrabatten skal krydses af bilisterne, hver 14. dag, fortæller Irene Jensen.

For kommunen handler det om at skabe flere strækninger med såkaldt "naturgræs". Her får græsserne lov at gro til glæde for blomster, urter, bier og generelt biodiversiteten i by- og landområderne.

- Ved at slå naturgræsset og fjerne det to gange om året fjerner vi næringen fra rabatten, og det gør, at de vilde urter og blomsterne får bedre vilkår. Hvis vi bare lader det stå, ender det i selvsåede træer og kratværk, fortæller driftsassistenten.

Annonce

Slår større arealer ved kryds

Sidste år lagde kommunen midterrabatten på Grønlandsvej om fra egentlige græsflader til det, forvaltningen kalder "rabatgræs", der slås tre gange om året.

- Det fik vi ingen nævneværdige reaktioner på, og derfor vil vi nu prøve at lægge rabatten om til naturgræs, sådan som vi har det på Horsensvej fra motorvejsrampen og ud forbi Bredballe, fortæller Irene Jensen.

Naturgræs, der slås to gange årligt, er et to-årigt forsøg på Grønlandsvej, men det er indført mange steder rundt i kommunen. Blandt andet på Juelsbjergvej og Horsensvej. Foto: Torben Juhler

Forvaltningen kan godt se problematikken med oversigtsforholdene, selvom græsset bliver slået jævnligt ved ind- og udkørsler til sidevejene og virksomhederne langs Grønlandsvej.

- Derfor er vi i denne uge ude for at udvide de arealer i krydsene, hvor vi slår græsset hver 14. dag. På den måde forbedrer vi oversigtsforholdene af hensyn til trafiksikkerheden, siger Irene Jensen.

Annonce

Stor forskel på reaktioner

Natur- og rabatgræs har kommunen indført mange steder rundt i kommunen. Både ude på landet og i industri- og boligområder. Det gælder blandt andet ved Juelsbjergvej i Bredballe, hvor borgerne har ønske til mere naturgræs.

- Det er meget forskelligt, hvad vi får af reaktioner. Nogle vil slet ikke have det, blandt andet fordi de får frø ind i haven, mens vi andre steder oplever, at grundejerforeninger og lokalråd gerne vil have mere, og langs Juelsbjergvej slår vi stier gennem naturgræsset, siger Irene Jensen.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce