Annonce
Hedensted

Højt til loftet og albueplads: Mekaniker flytter til større rammer

Selvom ejendommen på Industrivej 9 ikke har været i brug som andet end lager i mange år, så kunne Ib Kragh med det samme se potentiale i stedet. Han ser frem til at få mere plads og højere til loftet. Inden flytningen skal gulvet lappes og males gråt. Foto: Søren E. Alwan
Ib Kragh er i fuld gang med at gøre klar til flytning af sit autoværksted. På den nye adresse får han markant mere plads og Jual som nabo.

Juelsminde: Der bliver arbejdet med andet end biler hos I.K. Auto Center i Juelsminde i denne tid.

Indehaver Ib Kragh er godt i gang med at gøre klar til flytning af firmaet fra den meget bynære placering på Juelsgade til Industrivej.

Her har mekanikeren købt en ejendom, som tidligere har huset forskellige firmaer, og de seneste år er blevet brugt af naboen Jual A/S som lager. Der er tale om 550 kvadratmeter værksted og kontor i en bygning med godt syv meter til loftet midt for.

- Det bliver et meget mere moderne værksted. Vi får højt til loftet og mere plads på gulvet, så vi ikke går og falder over hinanden. Det er meget bedre isoleret, og vi vil kunne tage større biler ind. Der er mange fordele, siger Ib Kragh.

Montering af nye lifte samt lapning og maling af gulv er nogle af de sidste opgaver i ejendommen inden flytningen.

Alt skal være lige i øjet det nye sted.

- Jeg vil gerne have, at det er i orden, og at det bliver sådan, at folk, der kommer forbi, siger ”her vil jeg gerne serviceres”, siger Ib Kragh.

Han har en svend og en lærling ansat og håber, at værkstedet på den nye adresse kan vokse til at omfatte en svend mere.

Annonce

Han havde noget bedre. Jeg kørte om og kiggede. Og hold kæft. Det var lige mig.

Ib Kragh, indehaver, I.K. Auto Center

Foretog en u-vending

Tidligere på året var det helt andre planer, der optog Ib Kragh.

Han ville købe værkstedsgrunden på Juelsgade, hvor han blot var lejer. Værkstedet skulle væltes, og der skulle opføres et nyt i sammenhæng med nabobygningen, som i dag bruges til udstilling.

Byggetilladelsen kom i hus efter et par års frem og tilbage. Grunden blev også købt. Men Ib Kragh nåede frem til, at han ville komme til at mangle parkeringspladser. Projektet ville også blive for dyrt.

Derfor var det heldigt, at en landmåler, Michael Jonasen, bragte Industrivej 9 i spil.

- Han havde noget bedre. Jeg kørte om og kiggede. Og hold kæft. Det var lige mig, siger Ib Kragh.

Andelsboligforeningen i Juelsminde har lidt halplads i bygningen, og en del af grunden bruges desuden til busholdeplads. Sådan vil det også være fremadrettet. Det hele hører under Ejendomsselskabet Industrivej 9 ApS, som Ib Kragh overtager. Han får også en lejer ind, som reparerer cykler.

En cyklende mekaniker

Ib Kragh har været vant til at have værksted lige over for sit hjem på Juelsgade. Nu får han et par kilometer.

- Jeg kommer nok til at savne det der med, at jeg kan gå hjem og spise og lufte hund og se til racerbilen. Men nu kan jeg så cykle hjem, siger Ib Kragh.

Han har lovet gamle stamkunder, som er dårligt gående, at de fortsat kan sætte bilen på Juelsgade.

Det nye værksted når ikke at blive klar til begyndelsen på vinterdæk-sæsonen, men det åbner senere i år.

- Det bliver så snart, det er klar. Omkring 1. december, siger Ib Kragh.

Han beholder det gamle værksted som lager, hvis det da ikke lejes ud.

Ib Kragh har mange bolde i luften i denne tid. Udover den daglige drift af værkstedet og den forestående flytning, står den på rally. Her ses han i sit nye kontor på første sal med kig ned på værkstedsgulvet. Foto: Søren E. Alwan
Ib Kragh har Jual A/S som nabo på Industrivej. Det er hans plan, at facaden til det nye værksted skal males i samme farve som Juals bygninger. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vand giver alvorlige skader: To vigtige veje ved Bredsten og Munkebjerg spærres totalt

Annonce