x
Annonce
112

Højvandsvagten: Midtbyen slipper for ny oversvømmelse i denne omgang

Det er fast arbejde at holde ristene ved Abelone Plads fri for grene og skidt i øjeblikket. Foto: Mette Mørk
Der var krisestemning lørdag formiddag, da der faldt mere regn end ventet. Men på grund af sluserne, pumperne og et regnvejr, der stoppede i tide, ser det ud til, at midtbyen slipper for mere vand i denne omgang.

Vejle: Der blev i al hast kørt sandsække ud til Abelones Plads og Spinderihallerne lørdag over middag, da der pludselig faldt langt mere regn, end prognosen havde varslet.

Højvandsvagt Annette Bonde og kommunens åmænd arbejde intenst med slusen og pumperne rundt om i byen, og fordi regnvejret heldigvis stoppede igen, faldt vandstanden ved Abelones Plads otte centimeter før, den ville have løbet over sine breder og oversvømmet midtbyen endnu engang.

- At byen ikke blev oversvømmet igen, skyldes udelukkende, at vi har fået styret reguleringsbygværket, pumperne og slusen på den rigtige måde, og så stoppede det med at regne på det rigtige tidspunkt, siger Annette Bonde.

Hun forventer, at resten af weekenden ser mere lys ud.

- Nu lover man ikke mere regn resten af dagen og heller ingen regn i morgen, så det er kun et uventet kraftigt regnvejr, som kan ændre på forholdene, forudser hun.

Annonce

Ros til de hjælpsomme

Højvandsvagten roser de åmænd, som har stået ude i regnen både nat og dag og kæmpet for at holde Vejle nogenlunde tør.

- Og så må vi bare rose nogle af de hjælpsomme borgere. Der kom nogle unge gutter i deres nedbrydningsbil lørdag middag og spurgte vores å-mænd, om de kunne hjælpe med noget, fortæller Annete Bonde.

De unge mænd fik at vide, at de meget gerne måtte køre til Abelones Plads eller Spinderihallerne for at se, om de kunne hjælpe de borgere, som ikke selv kunne magte at lægge sandsække ud.

- Og det gjorde de unge gutter så! Det er da en fantastisk hjælpsomhed, roser højvandsvagten.

Samtidig påpeger hun, at man som borger selv skal huske at holde sine riste fri for blade og andet, der kan blokere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce