Annonce
Vejle Boldklub

Had er et stort ord, men det er tæt på, når AC Horsens møder VB

Ylber Ramadani (i midten) og Michael Lumb er blandt gengangerne hos VB og AC Horsens i forhold til, da de senest mødte i Superligaen. Det skete i sæsonen 2018/19. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Kurt Sørensen og Kurt Kristensen har fulgt fodbolden i henholdsvis Horsens og Vejle i en menneskealder - og ingen af dem har lyst til at tabe, når AC Horsens og Vejle Boldklub søndag mødes i Horsens.
Annonce

Horsens: Had og fjende er store ord, når det handler om fodbold, men de ligger på tungen hos Kurt Sørensen, når talen falder på Vejle Boldklub.

- Det vil være en mig en fryd, hvis vi vinder på søndag, siger Kurt Sørensen.

På søndag mødes AC Horsens og Vejle Boldklub på Casa Arena i Horsens. Det er klubbernes første møde i sæsonen, og er der én klub, Kurt Sørensen gerne ser, AC Horsens slår, er det naboen mod syd.

Kurt Sørensen er 79 år og blev som 11-årig meldt ind i Horsens fS, som mange år senere blev en del af AC Horsens.

Den aktive karriere stoppede tidligt, da Kurt Sørensen, allerede inden han rundede 20 år, indkasserede to alvorlige skader. Siden bestred han en stribe forskellige hver i klubben, og i dag er han med i den gruppen af veteraner, som hjælper til i forbindelse med hjemmekampene.

Ifølge Kurt Sørensen har Vejle Boldklub stort set altid ageret med en vis arrogance, når det handlede om AC Horsens. Arrogancen bundede i det faktum, at VB vandt mesterskaber, vandt pokalfinaler og skabte landsholdsspillere.

- Det er bare længe siden, Vejle vandt noget, og de seneste 20 år har AC Horsens været bedre end Vejle, siger han og fortsætter:

- I de mange år, jeg var holdleder for vores oldboys-hold, havde jeg et rigtig godt forhold til flere af lederne i Vejle Boldklub, men i andre sammenhænge er folk fra AC Horsens blev mødt med en arrogant holdning.

Er der ikke bare tale om mindreværdskomplekser?

- Nej, overhovedet ikke. Det er manglen på respekt, Jeg mener ikke, at AC Horsens får den respekt, som klubben har fortjent. Siden årtusindeskiftet har vores resultater været meget bedre end Vejles – man kan bare kigge på antallet af superliga-sæsoner, svarer Kurt Sørensen.

Annonce

Færre superliga-kampe i Vejle

Kurt Kristensen har de seneste 20 år set færre superliga-kampe end Kurt Sørensen, da Kurt Kristensen har sin faste gang på Vejle Stadion.

Kurt Kristensen er 81 år og så sin første VB-kamp tilbage i 40’erne og har siden fulgt klubben tæt. Han så samtlige de kampe, som sikrede klubbens fem mesterskaber og hovedparten af klubbens pokalfinaler. I dag er Kurt Kristensen fortsat med i forbindelse med afviklingen af VB’s hjemmekampe.

- Horsens er sammen med Fredericia vores lokalrivaler, og kampene mod dem er da kampe, vi helst skal vinde, siger Kurt Kristensen og fortsætter:

- Horsens og Fredericia er hold, jeg altid håber, taber.

Annonce

Glæder sig til de store

Men samtidig var det bestemt ikke i første omgang hjemmekampen mod AC Horsens, som Kurt Kristensen rammede ind, da kampprogrammet for Superligaen lå klar. Det var i stedet kampene mod AGF, FC Midtjylland, Brøndby og FC København.

- Det er de store klubber, og under normale omstændigheder er det kampe, der fylder stadion, siger Kurt Kristensen og fortsætter:

- Det er de store hold, jeg glæder mig til at se.

VB-AGF går under navnet den jyske klassiker, og Kurt Kristensen husker tidligere tiders dueller mod AGF, der trak flere end 20.000 tilskuere, da VB hørte hjemme på det, der i dag hedder Vejle Atletikstadion.

- Vi har kæmpet om mesterskabet med for eksempel AGF og Esbjerg, og tidligere var det altid kampen mod AGF, man så hen til, siger Kurt Kristensen.

Udviklingen har gjort, at klubber som AB, KB og B93 har udspillet deres rolle i dansk topfodbold, men andre er kommet til.

- I dag er det FC Midtjylland, Brøndby og FC København, som er de store kampe, mener Kurt Kristensen.


Det er bare længe siden, Vejle vandt noget, og de seneste 20 år har AC Horsens været bedre end Vejle.

Kurt Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce