Annonce
Egtved

Hal ser fremad efter bedragerisag: Her er idéer til nye aktiviteter

Jane Iversen er den, der har gransket regnskaberne i forbindelse med, at den tidligere halformand erkendte at have taget af kassen. Det har været en hård proces, men det er også vigtigt for Jane Iversen at se fremad og arbejde med hallens videre udvikling. Foto: Morten Pape

Efter en hektisk tid med skandale og politianmeldelse ser ØSVN Hallen fremad og spørger byens borgere, hvad de ønsker sig, at hallen skal tilbyde i fremtiden.

Øster Starup: Efter en turbulent sommer præget af historien om, hvordan en tidligere halformand har taget en betragtelig sum fra kassen og ned i egen lomme, kigger bestyrelsen, brugerne og de frivillige i ØSVN Hallen nu fremad.

Torsdag aften var omkring 30 af dem samlet i hallen til en workshop, der skulle stille skarpt på, hvad Øster Starup ønsker sig af hallen i fremtiden.

- Vi vil hellere spørge folk i byen, hvad de godt kunne tænke sig, at hallen skal indeholde, i stedet for vi sidder i bestyrelsen og gætter os til det, forklarer Jane Iversen fra halbestyrelsen.

ØSVN Hallen vil gerne tiltrække flere brugere, og særligt i aftentimerne er det svært at fylde hallen op. En tendens, man ser i rigtig mange haller, forklarede Klaus Frejo fra konsulentvirksomheden Frejo & Steen, der beskæftiger sig med netop udvikling inden for idrætten.

- Da denne her hal blev bygget, var der omkring 640.000 biler i Danmark, så dengang cyklede man til sin lokale hal. I dag er der 2,4 millioner biler i Danmark, og mange hjem har to biler, så man kan hurtigt komme rundt til forskellige tilbud, og det giver et helt andet konkurrenceparameter for hallerne i dag, lød en af hans forklaringer på, hvorfor nogle haller ikke har helt den samme tilslutning længere.

Vi er mange, der kører til Kolding for at gå i fitnesscenter, men jeg tror, vi ville komme her i hallen i stedet for, hvis der fandtes et fitnesscenter.

Tom Nielsen, deltager i workshoppen
Foredrag, klatring eller udendørsfitness. Forslagene var mange, da borgere fra Øster Starup og omegn mødtes for at idéudvikle på hallens fremtid. Foto: Morten Pape

Forslagene strømmede ind

Hvad skal der så til for, at beboerne i Øster Starup bruger deres lokale hal fremfor andre tilbud i eller udenfor byen?

Det spørgsmål skulle de fremmødte til torsdagens workshop beskæftige sig med i mindre arbejdsgrupper, hvor idéer blev kastet op og diskuteret. Et fitnesscenter var et af de forslag, der blev budt ind med ved flere borde. En idé, som også var oppe at vende for seks-syv år siden - dog uden at blive realiseret.

- Et fitnesscenter er stadig en god idé. Vi er mange, der kører til Kolding for at gå i fitnesscenter, men jeg tror, vi ville komme her i hallen i stedet for, hvis der fandtes et fitnesscenter. Det skal bare gøres ordentligt, mener Tom Nielsen.

Andre forslag lød på en golfsimulator, parkourbane, skydebane, klatrevæg, foredrag, koncerter, kreative aktiviteter og et større samarbejde med andre foreninger.

Nogle mente, det var væsentligere at tale om, hvad der skal ske udenfor hallen end indenfor. Dermed menes, at der kan skabes et mere attraktivt udeområde, som kan være målrettet de unge. Foto: Morten Pape
Annonce

Tiltræk teenagerne

Et andet punkt, der blev diskuteret, var byens teenagere. Mange haller og idrætsforeninger oplever, at det svært at fastholde interessen for det lokale sportsliv hos de 13-18-årige, fordi der er så meget andet, der optager dem i de år.

Et af forslagene til, hvordan man kan gøre hallen til et samlingssted for den målgruppe, var ved at danne en skaterbane udenfor hallen, som samtidig kan gøre hallen mere attraktiv og levende at se på. Hvorvidt det eller nogen af de andre forslag bliver til noget, vides dog ikke endnu.

- Vi skal holde et møde i styregruppen, hvor vi samler op på alle idéerne, der er kommet her på workshoppen, og så ser vi, hvad vi skal arbejde videre med, forklarer Jane Iversen.

- Vi skal huske at være åbentsindede, mindede mødedeltagerne hinanden om, da de mange forskellige idéer blev kastet op i luften. Senere bliver de styregruppens opgave at sortere i dem. Foto: Morten Pape
Claus Frejo, der i sin rolle som konsulent beskæftiger sig med udviklingen indenfor idrætten, ledte gårsdagens møde. Foto: Morten Pape
Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Kultur

Peter skal skaffe over 1200 frivillige til Tour de France: Sådan kan du være med på holdet

Annonce