Annonce
Vejle

Haludvidelse: 40 millioner kroner skal rette op på fem års efterslæb i Bredballe

En initiativgruppe i Bredballe har i samarbejde med Kommunale Ejendomme under Vejle Kommune udarbejdet et udkast for en udvidelse af Hældagerhallen, som blandt andet tæller et stort caféområde og en ekstra hal med springfaciliteter. Illustration: Vejle Kommune
Skole og idrætsforening i Bredballe satser på kommunal velvilje på næste års anlægsbudget. Halprojekt kræver en bevilling i størrelsesordenen 40 millioner kroner.
Annonce

Bredballe: Mange lokalområder og foreninger har håbefulde øjne rettet mod Vejle Byråd i denne uge, hvor det kommunale budget for 2021 bliver lagt.

I Bredballe har idrætslivet og Hældagerskolen meldt sig på banen med et kommunalt anlægsønske, der beløber sig til ikke mindre end anslået 40 millioner kroner.

For de penge kan Hældagerhallen - som tidligere omtalt - blive udvidet med en ekstra hal med springgrav, et 500 kvadratmeter stort café- og mødeområde, et nyt hjemkundskabslokale, der skal afløse Hældagerskolens slidte lokale samt fælleslokaler til blandt andet e-sport og andre faciliteter.

Annonce

Byggestart næste år

Selvom der er tale om en stor investering, har den nedsatte initiativgruppe af forenings- og skolefolk, som har arbejdet på projektet de seneste to år ifølge Carsten Døhr fra Bredballe IF et klart mål:

- Vores håb er, at vi har en hal snarest muligt. Kan vi være heldige, at byrådet sætter byggeriet i gang i 2021, så det står færdigt i 2022, skal vi være glade, siger formanden for idrætsforeningens sponsorudvalg.

Annonce

Bidrager med inventar

Klubben har selv stået for en stor del af finansieringen af kunstgræsbanen ved Hældagerhallen og den aktuelle baneudvidelse. Men Bredballe IF bidrager ikke økonomisk til det ønskede halbyggeri.


Vi må sige nej til medlemmer, fordi vi ikke har pladsen, og Vejle Kommune har ikke tilbud til borgere, så de kan dyrke den sport, de gerne vil. Der er et kæmpe behov.

Carsten Døhr, Bredballe IF


- Vi har slet ikke midler til at løfte så stort et projekt. Der er tale om en kommunal hal, og så er det kommunen, der skal bidrage, samtidig med at skolen får mange gode ting ud af udvidelsen. Vi kan håbe, at kommunen kan få presset prisen længere ned, når engang det skal i udbud, og som forening skal vi selv prøve at finde penge til den ønskede springgrav, tribunen  og møblementet, siger Carsten Døhr.

Det er investeringer, som han anslår, løber op i størrelsesordenen fem til syv millioner kroner.

Annonce

Bag ud med tilbuddene

Sponsorudvalgsformanden afviser, at det er forvænte foreningsfolk, der står med en klar forventning om af få alle sine ønsker opfyldt. Behovet er reelt, betoner han.

- Vi føler, at vi er fem år bagud med faciliteterne i forhold til den befolkningstilvækst, der er her i Bredballe. Vi må sige nej til medlemmer, fordi vi ikke har pladsen, og Vejle Kommune har ikke tilbud til borgere, så de kan dyrke den sport, de gerne vil. Der er et kæmpe behov, for presset er rigtig stort, siger Carsten Døhr.

Annonce

Overvejer selvstyrende hal

Har I ikke som andre lokale foreninger overvejet at gå ind og tage et medansvar for driften af Hældagerhallen som en selvejende eller selvstyrende hal?

- Vi er blevet spurgt, om vi ville gå med i en selvstyrende hal, og det er en tanke, vi slet ikke er afvisende over for. Men det kræver, at hallen er sat i stand, så vi ikke står med store omkostninger, når vi selv skal stå for hallen. Og så handler det om at finde en god stribe af personer, der gerne vil ind og drive en udvidet og moderniseret hal, siger Carsten Døhr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce