Annonce
Egtved

Halvanden meter høje Egtved-piger skal få turister til at gøre stop

Birgit Thomsen kunne på seneste BID-møde i Egtved præsentere det forløbige udkast til designet på de nye skilte, som forhåbentlig kan sættes op engang efter sommerferien. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Egtvedpigens Venner arbejder på at få opsat halvanden meter høje skilte af Egtvedpigen ved alle indfaldsvejene til Egtved, som skal binde by og gravhøj sammen.

Egtved: Egtved har noget ganske særligt, som kun få byer har. En meget stærk forbindelse til bronzealderen at brande sig på - i Egtveds tilfælde er den forbindelse naturligvis Egtvedpigen.

Godt nok har forskere haft forskellige konklusioner af, hvor hun er fra. Var hun fra Schwarzwald, eller var hun lokal? Uanset oprindelse, endte hun med at blive begravet ved Egtved. Og hende er man stolte af i Egtved, og over de seneste år er byens foreninger og borgere begyndt virkelig at markedsføre byen som Egtvedpigens by.

Det skal være meget tydeligt, når man kommer udefra og kommer til Egtved. Ved alle byens indfaldsveje skal nemlig opsættes halvanden meter høje skilte med den berømte bronzealder-pige på. Et mål, en lille gruppe under Egtvedpigens Venner har arbejdet med og nu er tæt på at kunne realisere.

- Vi vil gerne have folk udefra til at stoppe op og tænke "hov, hvad var det" og få lyst til at besøge både Egtvedpigens Grav, hvor det nye oplevelsescenter forhåbentlig bliver bygget, men også vores by og byens butikker, fortæller Birgit Thomsen, der er med i den lille arbejdsgruppe.

Annonce

Vi vil gerne have folk udefra til at stoppe op og tænke "hov, hvad var det" og få lyst til at besøge både Egtvedpigens Grav, hvor det nye oplevelsescenter forhåbentlig bliver bygget, men også vores by og byens butikker.

Birgit Thomsen, Egtvedpigens Venner

Det skal gøres ordentligt

En grafisk tegning af Egtvedpigen i fuld figur kommer til at pryde de nye skilte. De bliver halvanden meter høje, da det skønnes at være den højde, Egtvedpigen havde, dengang hun levede. Det er Heidi Sloth fra Egtved, der arbejder med grafisk design, som har udarbejdet designet af skiltene.

- Den endelige udformning er ikke helt på plads endnu - de sidste detaljer mangler. Det er vigtigt for os, at det bliver gjort ordentligt - så må det hellere tage lidt længere tid, før de er helt klar. Vores tanke er nemlig, at de skal stå i flere år, forklarer hun.

Håber på lokale sponsorer

Næste skridt bliver at finde penge til at få skiltene fremstillet og sat op.

- Vi skal ud og søge penge forskellige fonde og puljer nu, men dem er der mange, der søger, så vi kunne også vildt godt tænke os, hvis der var nogle lokale sponsorer. Vejle Kommune har allerede givet alle de nødvendige tilladelser til, at vi må sætte skiltene op, så når vi har økonomien på plads, kan vi bare gå i gang med opstillingen, siger Birgit Thomsen, som håber, at det kan ske efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Annonce